Crookies, oftewel Croissant Cookies. Een crookie combineert het beste van een croissant en chocolate chip cookies. Ze zijn op het momenteel dé rage op sociale media, en natuurlijk moesten we ze zelf ook uitproberen. Ze zijn echt ontzettend lekker! Bovenop heb je een heerlijk knapperig koekje en binnenin de croissant is het heerlijk zacht en zoet. Super leuk om een keer te proberen. Makkelijker te maken dan een ‘crompouce’ en misschien nog wel lekkerder ook.
Crookies
Crookies zijn een creatieve samensmelting van twee geliefde lekkernijen: de croissant en het chocolate chip cookie. In deze unieke lekkernij wordt het traditionele croissantdeeg gevuld met heerlijk cookie-deeg, dat zowel tussen de lagen van de croissant zit als er bovenop wordt toegevoegd. Deze combinatie zorgt voor een perfecte balans tussen de luchtigheid van de croissant en de knapperige textuur van het koekje, terwijl de zoete en hartige smaken samenkomen.
Of je nu geniet van een crookie als ontbijt, als tussendoortje bij de koffie, of als dessert na het diner, het is altijd een welkome traktatie. Bovendien zijn crookies gemakkelijk aan te passen aan persoonlijke smaakvoorkeuren door verschillende soorten koekjesdeeg te gebruiken.
Croissant Cookies
Je begrijp natuurlijk dat de croissant een belangrijk onderdeel is van de croissant cookies. Ik heb meerdere opties geprobeerd voor het croissant-deel van dit recept. Deeg, afbak en afgebakken croissants. De afbakcroissants gaven mij het beste effect. Die met deeg bleven te klef rond het koekje en de afgebakken croissants werden te droog aan de buitenkant. Ik gebruik de mini-versie, want de crookies zijn machtig genoeg!
Pin dit recept voor Crookies!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
