Een Croque Monsieur is een heerlijke Franse tosti met bechamelsaus. Bij onze zuiderburen en natuurlijk in Frankrijk zelf, staat dit gerecht standaard op het menu van elk eetcafé, in Nederland moeten we zelf aan de slag. Gelukkig is dat heel eenvoudig, lees maar mee! Onze variant krijgt stiekem ook een spiegelei bovenop; daar lees je zo meer over.
Ben je gek op tosti’s? Probeer dan zeker ook eens onze Kimchi Tosti (verslavend lekker!). Maar natuurlijk wel pas na de Franse variant uit deze post!
Verschil Croque Monsieur en Madame?
Beide tosti’s lijken heel erg op elkaar. Een Croque Monsieur wordt gemaakt met een heerlijke laag bechamelsaus bovenop het broodje en is daarmee onze favoriet. Maar een Croque Madame heeft dan weer een spiegelei bovenop. Ook lekker! Bij onze variant combineren we ze stiekem, tot een Croque Deluxe!
En croque is heerlijk met gruyère kaas, maar je kunt hem ook heel goed maken met wat belegen Nederlandse kaas.
Bechamelsaus
Het lekkerste wordt deze Franse tosti met zelfgemaakte bechamelsaus. Ik weet dat veel mensen hier nogal tegenop zien, omdat het een ingewikkelde Franse saus is. Maak je geen zorgen, het is echt heel erg simpel. De ingrediënten (boter, bloem en melk) zijn heel erg budgetvriendelijk, dus je kunt met een gerust hart oefenen, tot je het onder de knie hebt. Volg ons recept voor bechamelsaus en het komt helemaal goed! Als je het eenmaal onder de knie hebt, wil je nooit meer een potje met witte saus uit de supermarkt.
Pin deze Croque Monsieur!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.