Croque Monsieur Deluxe – Franse tosti met bechamel (en een eitje)

Deel met vrienden en familie

Een Croque Monsieur is een heerlijke Franse tosti met bechamelsaus. Bij onze zuiderburen en natuurlijk in Frankrijk zelf, staat dit gerecht standaard op het menu van elk eetcafé, in Nederland moeten we zelf aan de slag. Gelukkig is dat heel eenvoudig, lees maar mee! Onze variant krijgt stiekem ook een spiegelei bovenop; daar lees je zo meer over.

Ben je gek op tosti’s? Probeer dan zeker ook eens onze Kimchi Tosti (verslavend lekker!). Maar natuurlijk wel pas na de Franse variant uit deze post!

Verschil Croque Monsieur en Madame?

Beide tosti’s lijken heel erg op elkaar. Een Croque Monsieur wordt gemaakt met een heerlijke laag bechamelsaus bovenop het broodje en is daarmee onze favoriet. Maar een Croque Madame heeft dan weer een spiegelei bovenop. Ook lekker! Bij onze variant combineren we ze stiekem, tot een Croque Deluxe!

En croque is heerlijk met gruyère kaas, maar je kunt hem ook heel goed maken met wat belegen Nederlandse kaas.

croque monsieur
franse tosti met ei

Bechamelsaus

Het lekkerste wordt deze Franse tosti met zelfgemaakte bechamelsaus. Ik weet dat veel mensen hier nogal tegenop zien, omdat het een ingewikkelde Franse saus is. Maak je geen zorgen, het is echt heel erg simpel. De ingrediënten (boter, bloem en melk) zijn heel erg budgetvriendelijk, dus je kunt met een gerust hart oefenen, tot je het onder de knie hebt. Volg ons recept voor bechamelsaus en het komt helemaal goed! Als je het eenmaal onder de knie hebt, wil je nooit meer een potje met witte saus uit de supermarkt. 

Croque Monsieur Deluxe

Een heerlijke tosti met bechamelsaus en een spiegeleitje.
Porties 1 tosti
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 2 sneetjes brood
  • kaas
  • ham
  • roomboter
  • mosterd
  • 3 eetlepels bechamelsaus
  • Parmezaanse kaas
  • 1 ei

Instructies

  • Verwarm grill van je oven voor.
  • Besmeer de buitenkant van de broodjes met een dun laagje roomboter, de binnenkant met een dun laagje mosterd en beleg met ham en kaas.
  • Bak in de koekenpan, zoals je dit altijd met een tosti doet.
  • Smeer bovenop je tosti een goede laag bechamelsaus en bestrooi vervolgens met een beetje Parmezaan. Gratineer in de oven, kijk goed wanneer de bovenkant mooi bruin begin te worden.
  • Bak ondertussen een spiegeleitje in wat roomboter.
  • Serveer je tosti met het eitje bovenop en je bent klaar om te genieten van je Croque Monsieur Deluxe!
Auteur: Mariska
Gang: brunch, lunch, ontbijt
Keuken: Frans
Trefwoord: brood, brunch, ontbijt, paasrecept, tosti

Pin deze Croque Monsieur!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close