Crostini’s met geitenkaas, ham en vijgencompote

Deel met vrienden en familie

Crostini’s met geitenkaas, ham en vijgencompote. Een heerlijk hapje dat je in een handomdraai op tafel hebt staan. De zoete en zilte smaken combineren heerlijk met elkaar. Lekker met een glaasje wijn of een goede Gin & Tonic

Heerlijk vind ik dat: in het weekend, rond een uur of 4 een paar lekkere hapjes op tafel zetten! Deze crostini’s zijn daar helemaal perfect voor! En ook met Kerst in het vooruitzicht zijn deze natuurlijk een prima idee. Een goede borrelplank zorgt er soms wel eens voor dat we dan ‘s avonds bijna niets meer eten. Daar ben ik vast niet de enige in toch?

Zelf gebruikte ik voor de crostini’s op de foto vijgencompote, maar stiekem zijn ze nog veel lekkerder met verse vijgen. Helaas zijn die niet altijd goed verkrijgbaar; gelukkig is vijgencompote een waardige vervanger. Frambozencompote doet het trouwens ook heel goed met geitenkaas en gedroogde ham.

Haast of geen oven? Je kunt de crostini’s natuurlijk ook met toastjes uit de supermarkt klaar maken.

Ingrediënten Crostini’s met geitenkaas, ham en vijgencompote

Oud broodje (bijvoorbeeld een pistolet) voor toast (ongeveer 8 dunne plakken)
125 gr zachte geitenkaas
4 plakken serranoham
Vijgencompote (of verse vijgen als die te krijgen zijn)
1 takje munt
extra virgin olijfolie

Bereiding

  1. Snijd het broodje in dunne plakken en grill deze in een warme oven, tot ze goudbruin zijn.
  2. Laat de crostini’s een beetje afkoelen, anders smelt je geitenkaas direct. Verkruimel ondertussen de geitenkaas en scheur de serranoham in reepjes.
  3. Zijn je toastjes genoeg afgekoeld? Doe er dan wat geitenkaas op, gevolgd door een paar reepjes serranoham en een flinke theelepel vijgencompote.
  4. Maak het geheel af met een klein blaadje munt en een drupje lekkere fruitige olijfolie.

 

Pin deze Crostini’s met geitenkaas!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Crostini’s met geitenkaas kerst pin

 

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close