Heerlijke zoete cruffins met cranberries, pistache en sinaasappel. De combinatie aan smaken is heerlijk winters, perfect dus om te maken op een druilerige, koude dag. Met een beetje hulp van kant-en-klaar croissantdeeg zijn ze super makkelijk te maken. Bakkers klaar? Rollen maar!
Wat is een cruffin nou weer?
Een cruffin is net als een cronut een combinatie met croissantdeeg. Waar een cronut een croissant-donut is, is een cruffin een croissant… muffin! Heerlijke laagjes croissantdeeg gebakken in een muffin vorm. Doordat wij ze in dit zoete recept ook nog eens gaan vullen en oprollen, zou je het een soort van gevuld kaneelbroodje kunnen noemen.
Lekker snel klaar met kant en klaar croissantdeeg
Natuurlijk kan je zelf je croissantdeeg maken. High five voor jou als je dit doet. Ik ben niet zo’n held die daar de tijd en ook zeker het geduld voor wilt uittrekken. Je kunt ook heel gemakkelijk kant en klaar deeg gebruiken. Enige nadeel daarvan is dat het al geperforeerd is in driehoekjes. Knijp deze dus eerst weer goed dicht voordat je de cruffins gaat rollen.
Pin deze Cruffins met cranberries, pistache en sinaasappel!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.