Crumbl Cookies Recept

Deel met vrienden en familie

Wil jij nou ook wel eens een keer de populaire Crumbl Cookies proberen? Helaas zijn ze voorlopig nog niet verkrijgbaar in Nederland. Maar geen zorgen, met dit Crumbl Cookies recept maak je ze heel makkelijk zelf! Er gaan eigenlijk helemaal niet zulke bijzondere ingrediënten in, maar het resultaat is wél indrukwekkend.

Crumbl Cookies Recept

Wat zijn Crumbl Cookies? Crumbl Cookies zijn mega-populaire Amerikaanse koeken van de gelijknamige bakkerijketen. Ze staan bekend om hun grote formaat, zachte textuur en wekelijks wisselende smaken. Vaak zijn ze rijkelijk gegarneerd met glazuur, vullingen of kleurrijke toppings – een echte overdadige Amerikaanse traktatie. Op TikTok zie je mensen soms een hele doos wegwerken, maar zelf kan ik er eigenlijk maar nét eentje op.

Het begon allemaal met één simpele chocolate chip cookie, maar inmiddels is de Pink Sugar Cookie (met roze glazuur!) misschien wel de beroemdste van allemaal. Een koekje dat niet alleen heerlijk is, maar er ook nog eens geweldig uitziet!

Klassieke Crumbl Cookie met roze frosting en sprinkles, geserveerd op een schoteltje
Oranje Crumbl Cookies op een schaal – zelfgemaakt recept geïnspireerd op de Pink Sugar Cookie

Crumbl Cookies zelf maken

Er gaan geruchten dat Crumbl in de zomer van 2025 vestigingen opent in Amsterdam en Utrecht, maar tot die tijd maken we ze gewoon lekker zelf. En het mooie is: dat is helemaal niet zo moeilijk. We gaan aan de slag met een Crumbl Cookies recept geïnspireerd op de iconische Pink Sugar Cookie. Voor een extra Nederlands tintje maakte ik ze ook in oranje, ik heb namelijk helemaal Koningsdag in mijn bol.

Crumbl Cookies in drie kleuren – roze, oranje en paars – met glazuur en sprinkles, perfect voor zelf bakken in Nederland

Koekjes koud serveren

Veel koekjes zijn op hun lekkerst als ze nog een beetje warm zijn, maar dat geldt niet voor Crumbl Cookies. Die laat je juist volledig afkoelen, zodat het glazuur mooi stevig wordt en de textuur perfect is: zacht van binnen, een tikje stevig van buiten. Serveer ze koud, dat is hoe ze in Amerika ook gegeten worden!

Crumbl Cookies Recept

Zelf Crumbl Cookies maken? Met dit recept bak je grote, zachte koeken met een dikke laag zoete frosting – helemaal in jouw favoriete kleuren! Perfect als traktatie of gewoon omdat je er zin in hebt. Deze versie is geïnspireerd op de beroemde Pink Sugar Cookie van Crumbl, maar dan met een vrolijke Nederlandse twist.
Servings 12 koeken
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
frosting + koelen 1 uur 15 minuten
Totale tijd 1 uur 45 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

Cookies

  • 225 gr roomboter
  • 200 gr kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 0.5 theelepel amandelextract*
  • 375 gr bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 0.25 theelepel zout

Frosting

  • 120 gr roomboter zacht
  • 300 gr poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1-3 eetlepels melk
  • 1 flinke snuf zout
  • kleurstof optioneel

Instructies

Cookies

  • Verwarm de oven voor op 175°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Klop de boter en suiker samen luchtig en romig. Schraap de zijkanten van de kom schoon en voeg de eieren, vanille- en amandelextract toe. Mix tot een glad geheel.
    225 gr roomboter, 200 gr kristalsuiker, 2 eieren, 1 theelepel vanille-extract, 0.5 theelepel amandelextract*
  • Voeg de bloem, zout en het bakpoeder toe en meng tot een stevig koekjesdeeg. Dit wil je niet te lang mengen.
    375 gr bloem, 2 theelepels bakpoeder, 0.25 theelepel zout
  • Schep telkens een bol van ongeveer 60 gr deeg en rol tot een bal. Je kan hier ook heel goed een ijsschep voorgebruiken.
  • Leg de deegballen op een bakplaat met bakpapier. Druk ze voorzichtig plat met de onderkant van een glas of maatbeker. Plakt dit teveel? Gebruik dan gewoon je vingers.
  • Verdeel over de bakplaat, let wel op, ze lopen flink uit – dus laat genoeg ruimte tussen de koeken over. Mogelijk past het niet in 1 keer op je bakplaat, bewaar de overige ballen dan tijdelijk in je koelkast.
  • Bak de koeken ongeveer 9 tot 11 minuten, tot ze in het midden gerezen zijn en de glans verdwenen is. Ze moeten nog zacht aanvoelen en de randjes moeten maar net aan beginnen te kleuren.
  • Haal uit de oven en laat ze volledig afkoelen op de bakplaat.

Frosting

  • Klopt de zachte boter los en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe.
    120 gr roomboter, 300 gr poedersuiker
  • Is de suiker goed opgenomen, dan voegen we de rest van de ingrediënten toe en gaan we het goed luchtig kloppen op hoge snelheid.
    1 theelepel vanille-extract, 1-3 eetlepels melk, 1 flinke snuf zout, kleurstof
  • Smeer de glazuur uit op de afgekoelde koeken en zet daarna in de koelkast.
  • Serveer de koekjes gekoeld – dat is precies hoe ze bij Crumbl ook geserveerd worden!

Notities

* optioneel, je kan ook alleen vanille-extract gebruiken, gebruik dan wel o.5 theelepel extra.
Author: Mariska
Calories: 495kcal
Gang: koek, toetje, traktatie
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: koek, koekjes

Nutrition

Calorieën: 495kcal | Carbohydrates: 66g | Protein: 4g | Fat: 24g | Saturated Fat: 15g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 6g | Trans Fat: 1g | Cholesterol: 89mg | Sodium: 350mg | Potassium: 54mg | Fiber: 1g | Sugar: 41g | Vitamin A: 760IU | Calcium: 58mg | Iron: 2mg

 

Pin dit recept voor Crumbl Cookies!

Dit Crumbl Cookies recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terugvinden.

Zelfgemaakte oranje Crumbl Cookies in Nederlandse stijl met zachte frosting en sprinkles

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.

Close
© Copyright Flying Foodie
Close