Crunchy Pindakaas-Chocoladerepen

Crunchy Pindakaas-Chocoladebars
Ben je gek op pindakaas én chocolade? Dan heb ik de perfecte snack voor jou! Wat dacht je van een knapperige bodem, gevolgde door een smeuïge pindakaasvulling en daarop een royale laag pure chocolade?

Bereiding Crunchy Pindakaas-Chocoladerepen

12 – 16 stuks
75 gr Honey Loops of andere knapperige cornflakes
100 gr witte chocolade
1 eetlepel boter/kokosolie

100 gr melkchocolade
200 gr pindakaas

100 gr pure chocolade
1 eetlepel boter/kokosolie

Overige benodigdheden: bakspray, bakpapier en een vorm van ongeveer 20 x 20cm

Bereiding Crunchy Pindakaas-Chocoladerepen

  1. Leg een bakpapier op de bodem van de vorm. Spray de zijkanten eventueel in met wat bakspray. Dit zorgt ervoor dat je straks de pindakaas-chocoladebars makkelijker uit de vorm krijgt.
  2. Hak de witte chocolade in kleine stukjes en smelt deze au bain-marie met een eetlepel boter. Zodra
    de chocolade gesmolten is, roer je de honey loops er doorheen. Spreid dit goed uit over de bodem
    van je vorm.
  3. Zet de vorm in de koelkast en laat het geheel uitharden, meestal duurt dit 30 minuten.
  4. Hak de melkchocolade fijn, smelt ook deze au bain-marie en roer er vervolgens de pindakaas doorheen. Giet het mengsel nu over de laag witte chocolade met crunch.
  5. Plaats de vorm weer in de koelkast om af te koelen.
  6. Hak de pure chocolade in kleine stukjes en smelt nu deze au bain-marie met een eetlepel boter of
    kokosolie. Voeg een klein beetje zout bij de pure chocolade; dit haalt de smaak van de chocolade helemaal omhoog. Spreid deze laatste laag chocolade voorzichtig over je vorige laag heen. Je raadt het al: plaats de vorm nu weer even in de koelkast om uit te harden.
  7. Haal je Pindakaas-Chocolade uit de vorm en snijd in zo’n 12 tot 16 repen.

Hmmm! Ga jij ze proberen? En ben je een echte zoetekauw? Probeer dan ook eens een van onze andere zoete recepten.