Curry frittata met verse tomatensalsa

Deel met vrienden en familie

Curry frittata met tomatensalsa is een heerlijke, snelle maaltijd die ook nog eens past binnen een gezond en evenwichtig dieet. Kikkererwten geven de frittata een goede bite en zorgen voor een heerlijk verzadigd gevoel. Deze curry frittata is, zonder dat je het merkt, koolhydraatarm en vegetarisch.

curry frittata tomaten salsa

Een frittata lijkt misschien heel erg op een quiche, maar je kunt absoluut niet dezelfde vorm gebruiken. Een quichevorm heeft een losse bodem, wat heel handig werkt bij het eruit wippen van de quiche, wanneer deze uit de oven komt. Maar omdat een frittata geen deegbodem heeft, zou alle ei eruit lopen bij het gebruik van een losse bodem. Zelf gebruik ik een oudere vorm van Ikea.

De Indiase keuken

Sinds ik mijn Instant Pot heb ben ik weer helemaal in de ban van de Indiase keuken. Wat een heerlijk kruidige keuken is dat toch. Het blijft dan ook niet bij de recepten voor mijn Instant Pot, deze curry frittata maken we namelijk gewoon in de oven.

Curry Frittata tomaten salade kha

Ingrediënten Curry Frittata

voor drie tot vier personen

1 flinke prei
2 teentjes knoflook
1 blik kikkererwten (ongeveer 310 gram)
1 – 1,5 eetlepel garam masala (of kerriepoeder)
7 eieren
3 flinke eetlepels dikke yoghurt
flinke snuf zout
olie
optioneel: witte kaasblokjes of paneer (Indiase kaas)

Voor de salsa
10-15 kleine tomaatjes
half bosje koriander
klein sjalotje
1-2 theelepels witte wijn azijn
snuf zout

Overige benodigdheden: bakvorm, bakpapier, oven

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet je vorm in, eventueel met een stukje op maat geknipt bakpapier op de bodem.
  2. Snijd de prei doormidden en vervolgens in halve ringen. Was goed in een vergiet en laat goed uitlekken.
    Verwarm wat olie in de pan en roerbak hier de prei in totdat deze zacht wordt, ongeveer 2-3 minuten.
  3. Spoel ondertussen de kikkererwten om en pel de teentjes knoflook. Doe de kikkererwten en knoflook samen met de garam masala bij de prei en roer goed om. Bak 2 minuten mee.
  4. Meng de eieren met de yoghurt. Ik vind dit het best gaan, als ik eerst 1 ei met de yoghurt losklop en later pas de andere eieren toevoeg. Roer de kikkererwten en prei er doorheen en breng op smaak met een flinke snuf zout.
  5. Schep het mengsel in de vorm en bak de curry frittata in 25 minuten in het midden van de oven goudgeel.
  6. Terwijl dat in de oven staat maken we een snelle tomatensalsa. Snijd de tomaatjes in kwarten, snipper de koriander en het kleine sjalotje fijn. Meng goed door elkaar met besprenkel met wat azijn en zout.
  7. Snijd de frittata in punten en serveer met de tomatensalsa!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Ziet er heerlijk uit, ik weet wat ik vanavond ga maken, bedankt voor de inspiratie! 🙂

    1. Graag gedaan 🙂

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close