Dadar gulung – Gevulde pandan flensjes

Deel met vrienden en familie

Dadar gulung is een heerlijke, maar toch simpele, Indonesische zoete lekkernij die bestaat uit gevulde pandan flensjes met kokos en palmsuiker. Super leuk om te maken en zien ze er niet fantastisch uit?

Tijdens een kookworkshop op Bali kregen we allerlei heerlijke Indonesische zoete lekkernijen voorgeschoteld. Eén daarvan was dadar gulung. Ik was al helemaal vergeten hoe lekker dit is. Pandan heeft een typische Aziatische smaak en kokos past daar uitstekend bij. Tijdens de workshop maakten we zelf deze flensjes niet, maar eigenlijk zijn ze daar ook te makkelijk voor te maken.

Net als wij gek op de Indonesische keuken? Dan hebben we nog veel meer recepten voor je.

Dadar Gulung Gevulde pandan flensjes met kokos

Ingrediënten Dadar Gulung – Gevulde pandan flensjes

Voor 4-8 gevulde pandan flensjes

Kokosvulling

40 gram palmsuiker / kokosbloesemsuiker
100 ml water
80 gram geraspte kokos
2 pandan bladeren (optioneel)

Pandan flensjes
125 gram bloem
200 ml kokosmelk
100 ml water
2 eieren
pandan aroma (ik gebruik koepoe koepoe, die is al groen)
groene kleurstof (optioneel, als je pandan aroma geen kleur heeft)
snufje zout
neutrale plantaardige olie

Bereiding

Pandan bladeren zijn helaas in Nederland niet altijd even makkelijk te verkrijgen. Wees gerust, ook zonder de bladeren smaken deze gevulde pandan flensjes heerlijk. Sla stap één over als je geen pandan bladeren hebt kunnen bemachtigen.

  1. We beginnen met de kokosvulling. Zet het water op met de pandan bladeren die je in een knoop hebt gelegd. Laat dit 5 minuten opstaan. Verwijder de pandan bladeren.
  2. Verwarm het water samen met de palmsuiker en roer goed door, tot alle suiker is opgenomen door het water.
  3. Voeg de kokos toe en roer goed door. Blijf roeren en verwarmen, tot al het water is verdampt en je plakkerige bruine kokos over hebt, die heerlijk geurt. Zet apart tot we de flensjes gaan vullen.
  4. Tijd voor de flensjes. Mix bloem, kokosmelk, snufje zout en water door elkaar met een halve theelepel pandan extract. Proef en voeg eventueel extra extract toe. Niet elk merk is namelijk even sterk. Is jouw pandan extract niet gekleurd? Voeg dan eventueel wat groene kleurstof toe.
  5. Mix nu de eieren er doorheen samen met een klein scheutje olie. Dit laatste zorgt voor extra flexibele flensjes en dat is handig straks bij het rollen. Als je tijd en geduld hebt is het handig om het beslag even te laten rusten.
  6. Vet een koekenpan in met een dun laagje olie en bak een stapel flensjes. Laat even afkoelen, zodat je niet tijdens het rollen je vingers verbrant.
  7. Vul elk flensje met een à twee eetlepels kokosvulling. Vouw de onderste helft naar boven over de kokos heen, dan de zijkanten naar binnen  en rol het flensje op. Niet te los, want dan valt alles eruit en niet te strak, want dan scheuren je flensjes. Het kan even oefenen zijn, maar oefening baart kunst!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Pandan bladeren kun je bij de toko kopen.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close