Dadelballetjes met kokos en cacao

Deel met vrienden en familie

Dadelballetjes met kokos en cacao
Dadelballetjes zijn de ideale zoete snack om je trek te stillen zonder al teveel te zondigen. Ze zijn heel makkelijk om te maken en om mee te nemen in je tas voor onderweg. Thuis doen ze het ook heel erg goed natuurlijk 😉

In veel recepten die ik ben tegen gekomen wordt er honing of maple syrup toegevoegd aan de dadelballetjes. Zelf vind ik dadels van nature meer dan zoet genoeg en laat extra suiker dus achterwege. Mocht je toch echt een super zoetekauw zijn, voeg dan gerust één eetlepel honing of maple syrup toe.

Het allersnelste en makkelijkste maak je de dadelballetjes met een keukenmachine. Nu heeft natuurlijk niet iedereen de beschikking over een keukenmachine; geen paniek! Je kunt deze balletjes ook goed maken met behulp van een staafmixer. Je kunt ze dan wel beter in kleinere hoeveelheden per keer mixen.

Benodigdheden kokos cacao dadelballetjes

200 gr dadels (gewogen met pit)
4 eetlepels kokosrasp
2 eetlepels cacaopoeder

Optioneel:
Extra cacaopoeder/ kaneel of nootjes

Benodigdheden kokos cacao dadelballetjes

  1. Ontpit de dadels en doe ze samen met de kokosrasp en cacao in de keukenmachine.
  2. Laat de boel flink goed draaien, tot je een smeuïge massa hebt.
  3. Rol het mengel in kleine balletjes. Dit gaat het makkelijkste als je je handen een beetje vochtig maakt. Vallen je dadelballetjes uit elkaar? Doe het dan terug in de keukenmachine en draai het nog een tijd door.
  4. Rol de dadelballetjes daarna nog door wat cacaopoeder en/of kaneel. Of je rolt ze lekker door wat kokosrasp of wat fijn gehakte nootjes! Gewoon wat je zelf het lekkerste vindt.

Eet smakelijk! Geniet van je gezonde snack 🙂

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Ik heb nog een hele doos met dadels over, dus dit recept komt goed van pas.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close