Dadelballetjes met Sinaasappel

Deel met vrienden en familie

Dadelballetjes met sinaasappel zijn ideaal als snelle snack tussendoor of als zoete lekkernij na het diner. Dit no-bake recept is super simpel en je bent makkelijk binnen 10 minuten klaar. Deze dadelballetjes zijn zoet, decadent én lekker fris door de sinaasappel!

Dadelballetjes met sinaasappel

Dadelballetjes kom je tegen in allerlei smaakcombinaties, maar wij zijn op het moment gek op de combinatie met sinaasappel. Dit maakt ze net even frisser. Het vleugje kardemom zorgt juist weer voor wat warmte en kruidigheid. De topping van kokos en sinaasappel is optioneel. Toch raad ik het wel aan, het maakt ze gezelliger en ze plakken ook minder aan elkaar!

Goed afgesloten blijven de balletjes zo’n 1 tot 2 weken goed. Je kunt ze ook invriezen als je ze langer wilt bewaren, dan blijven ze 2 tot 3 maanden goed. 

Gezonde snack Dadelballetjes met sinaasappel

Energieballetjes

Dadelballetjes worden vaak ‘energieballetjes’ genoemd, omdat ze zijn samengesteld uit ingrediënten die rijk zijn aan energie en voedingsstoffen. De hoofdbestanddelen (meestal dadels, noten en zaden) bevatten natuurlijke suikers, gezonde vetten, vezels, eiwitten, vitamines en mineralen, waardoor de dadelballen een voedzaam en energierijk tussendoortje zijn. Maar je kunt ze ook gewoon lekker eten als tussendoortje, omdat je ze lekker vindt.

Dadelballetjes met sinaasappel

Dadelballetjes met sinaasappel zijn ideaal als snelle snack tussendoor of als zoete lekkernij na het diner. Dit no-bake recept is super simpel en je bent makkelijk binnen 10 minuten klaar. Deze dadelballetjes zijn zoet, decadent én lekker fris door de sinaasappel!
Porties 16 balletjes
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 175 gr dadels zonder pit
  • 100 gr cashewnoten
  • 0.5 sinaasappel
  • 30 gr kokosrasp
  • 0.5 theelepel gemalen kardemom
  • 1 snuf zout

Topping

  • 30 gr kokosrasp
  • 0.5 sinaasappel

Instructies

  • Was de schil van de sinaasappel en rasp deze fijn.
    0.5 sinaasappel, 0.5 sinaasappel
  • Plaats alle ingrediënten voor de dadelballetjes in een keukenmachine en mix tot je een plakkerige massa krijgt. Voeg dus de rasp van een halve sinaasappel toe, bewaar de andere helft. Blijft jouw mengsel te los? Voeg dan een lepel koud water toe.
    175 gr dadels, 100 gr cashewnoten, 30 gr kokosrasp, 0.5 theelepel gemalen kardemom, 1 snuf zout
  • Mix de kokosrasp en de andere helft van de rasp van de sinaasappel voor de topping door elkaar. Blijf roeren tot de sinaasappelschil goed tussen de kokos zit.
    30 gr kokosrasp
  • Draai kleine balletjes van je mengsel en rol deze door je topping.
Auteur: Mariska
calorieën: 90kcal
Gang: Snack, Zoetigheid
Keuken: fusion, wereldkeuken
Trefwoord: dadels, vegan

Nutrition

Calorieën: 90kcal | Carbohydrates: 11g | Protein: 2g | Fat: 5g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 2g | Sodium: 2mg | Potassium: 134mg | Fiber: 2g | Sugar: 8g | Vitamin A: 1IU | Vitamin C: 0.2mg | Calcium: 8mg | Iron: 1mg

Pin dit recept voor Dadelballetjes met Sinaasappel

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden

Dadelballetjes met sinaasappel

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Karin says:

    Heerlijk! Lekkere frisse smaak

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close