Dadels met spek

Dadels met spek, wie kent dit heerlijke Spaanse tapashapje niet? Je kunt ze heel makkelijk zelf maken: maar 3 ingrediënten en voor je het weet, schuif je ze zo de oven in!

Dadels met spek

Dadels met spek zijn voor mij bijna een vast onderdeel van een avondje tapas. Heerlijk! De perfecte combinatie van zoet én zout. Simpel en snel te maken, wat ideaal is, want je eet natuurlijk nooit maar een soort tapas. Combineert perfect met andere Spaanse gerechten, zoals Patatas BravasAlbondigas en natuurlijk een heerlijk glas sangria (of tinto de verano, als ik me een echte Spaanse wil voelen).

Dadels met spek tapas

Vullen of niet?

Dadels met spek zijn zo, ongevuld, wat mij betreft al helemaal perfect. Knapperig zout van buiten en zacht en zoet van binnen. Wil je meer, dan kun je de dadels ook goed vullen met kaas. Welke kaas, vraag je je misschien af. Nou, laat mij je daarmee helpen! De volgende kazen combineren heel goed met dit gerecht:

  • Manchego (Spaanse kaas)
  • Roomkaas
  • Kruidenkaas
  • Geitenkaas
  • Blauwschimmelkaas

Je steekt of smeert het stukje kaas gewoon waar eerst de pit van de dadel zat. Wil je het nog rijker gevuld? Voeg dan een stukje amandel of een halve pecannoot toe aan elke dadel.

Dadels met spek

Dadels met spek, wie kent dit heerlijke Spaanse tapashapje niet? Je kunt ze heel makkelijk zelf maken: maar 3 ingrediënten en voor je het weet, schuif je ze zo de oven in!
Porties 10 hapjes
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 20 min

Equipment

  • 1 ovenplaat
  • 10 kleine prikkers

Ingrediënten

  • 10 hele dadels
  • 5 plakken spek lange plakken, anders 10
  • 10 stukjes kaas optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en zet een bakplaat klaar.
  • Maak een sneetje in elke dadel en verwijder de pit. Vervang deze door een stukje kaas, mocht je daarvoor kiezen.
  • Omwikkel elke dadel met een stuk spek en zet vast met een prikker.
  • Plaats voor 15 minuten in de oven en draai de dadels na een minuut of 7 om!
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht, hapje, pinto, tapas
Keuken: Spaans
Trefwoord: dadels, hapje, pinto, spek, tapas

Pin deze Dadels met spek!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden, heb je mooi al je recepten voor je volgende avond tapas eten bij elkaar! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

dadels met spek

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close