Dalgona koffie: luchtige Koreaanse koffie

Koreaanse Dalgona koffie
Dalgona koffie is dé online trend van het moment. Je kunt deze luchtige Koreaanse koffie gewoon met melk drinken, maar ik maak er een compleet Aziatisch feestje van, met kokos en bubble tea parels!

Waar komt de trend vandaan?

Dalgona is momenteel vooral bekend als Koreaanse koffie trend: het is verschenen op een Koreaans YouTube kanaal en iedereen is het na gaan maken. Zo veel, dat het viral ging op de social media app TikTok. Echter lijkt het drankje heel veel op de Griekse frappe en wordt er ook al heel lang opgeklopte koffie gedronken in India, Pakistan en Macau.

Zelf ken ik het mengsel vooral als vegan frosting, maar als koffie drankje is het ook heel erg lekker. Ik kreeg op mijn Insta-stories ontzettend veel reacties op mijn koffie en heb daarom besloten het recept voor jullie uit te schrijven!

Ingrediënten Dalgona koffie

Voor 1 flinke koffie gebruik je 2 eetlepels van elk:

oploskoffie / instant koffie
suiker
water

Voor de rest gebruik ik:

zwarte tapioca parels
melk
kokosmelk (ik gebruik Aroy, die heeft een goede dikte en een lekkere kokossmaak)

Bereiding

Om precies de koffie te maken zoals op de foto, volg je onderstaande recept. Wil je het eenvoudiger? Vervang de kokosmelk dan door gewone melk en laat de bubble tea parels weg!

  1. Bereid de tapioca parels zoals op de verpakking en schep ze in een lang glas. Vul het glas met half melk en half kokosmelk.
  2. Doe de oploskoffie, suiker en het water (dit mag gewoon koud kraan water zijn) in een grote kom en mix met een elektrische hand- of standmixer tot je een luchtige, lichte, merengue-achtige structuur hebt. Afhankelijk van de sterkte van je mixer zal dit 1 tot 4 minuten in beslag nemen. Je kunt ook met een garde mixen, dan ben je zeker 10 minuten bezig, maar dan heb je ook meteen een work-out.
  3. Schep je geklopte koffie bovenop je melk! Zelf vind ik het het lekkerste om het een beetje door elkaar te mengen tijdens het drinken.

P.S. dit is een vrij sterke koffie, dus mocht je gevoelig zijn voor cafeïne (zoals ik), dan ben je gewaarschuwd 😉

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *