Dalgona koffie: luchtige Koreaanse koffie

Deel met vrienden en familie

Dalgona koffie is dé online trend van het moment. Je kunt deze luchtige Koreaanse koffie gewoon met melk drinken, maar ik maak er een compleet Aziatisch feestje van, met kokos en bubble tea parels!

Waar komt de trend vandaan?

Dalgona is momenteel vooral bekend als Koreaanse koffie trend: het is verschenen op een Koreaans YouTube kanaal en iedereen is het na gaan maken. Zo veel, dat het viral ging op de social media app TikTok. Echter lijkt het drankje heel veel op de Griekse frappe en wordt er ook al heel lang opgeklopte koffie gedronken in India, Pakistan en Macau. Toch leuk hoe op zo’n manier een ouder recept weer onder de aandacht komt.

Zelf ken ik het mengsel vooral als vegan frosting, maar als koffie drankje is het ook heel erg lekker. Ik kreeg op mijn Insta-stories ontzettend veel reacties op mijn koffie en heb daarom besloten het recept voor jullie uit te schrijven! Zelf ben ik gek op ijskoffie met kokosmelk dus besloot ik dit ook toe te voegen aan de Dalgona koffie.

Dalgona Koffie

Dalgona koffie is dé online trend van 2020. Je kunt deze luchtige Koreaanse koffie gewoon met melk drinken, maar ik maak er een compleet Aziatisch feestje van, met kokos en bubble tea parels!
Porties 1 persoon
Bereidingstijd 7 minuten
Totale tijd 7 minuten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels oploskoffie / instant koffie
  • 2 eetlepels suiker (kristal)
  • 2 eetlepels water

en dan ook nog voor mijn versie

Instructies

  • Bereid de tapioca parels zoals op de verpakking en schep ze in een lang glas. Vul het glas met half melk en half kokosmelk.
  • Doe de oploskoffie, suiker en het water (dit mag gewoon koud kraan water zijn) in een grote kom en mix met een elektrische hand- of standmixer tot je een luchtige, lichte, merengue-achtige structuur hebt. Afhankelijk van de sterkte van je mixer zal dit 1 tot 4 minuten in beslag nemen. Je kunt ook met een garde mixen, dan ben je zeker 10 minuten bezig, maar dan heb je ook meteen een work-out.
  • Schep je geklopte koffie bovenop je melk! Zelf vind ik het het lekkerste om het een beetje door elkaar te mengen tijdens het drinken.

Notities

P.S. dit is een vrij sterke koffie, dus mocht je gevoelig zijn voor cafeïne (zoals ik), dan ben je gewaarschuwd 😉
Auteur: Mariska
Gang: Drankje, Drinks
Keuken: Koreaans
Trefwoord: Drankje, IJskoffie, Koffie

Pin deze Dalgona koffie!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Dalgona koffie pin

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Ik ga het ook maken! Ik ben zo benieuwd!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close