Maak in een handomdraai heerlijke daslook pesto met zelfgeplukte verse daslook. Deze saus is lekker fris met een vleugje knoflook door de daslook. Super leuk om een keer te proberen, want dit wil je echt proeven.
Daslook Pesto
Daslook, wetenschappelijk bekend als Allium Ursinum, is een wilde, eetbare plant, die behoort tot de Allium-familie, waartoe ook knoflook en ui behoren. Het is inheems in Europa en groeit voornamelijk in vochtige bosgebieden en langs beekjes.
Door zijn smaak is daslook ideaal om te gebruiken in pesto. Je hoeft bijvoorbeeld geen knoflook toe te voegen, zoals dat vaak gedaan wordt bij een groene pesto op basis van basilicum. De daslook zelf heeft namelijk al een knoflook-achtige smaak.
Daslook Pesto kun je overal voor inzetten, waar je gewoonlijk ook pesto zou gebruiken. Mijn favoriete combinaties zijn broodjes kaas met een dun laagje pesto, of een heerlijke daslook pasta pesto.
Daslook plukken
Daslook is niet te koop in de winkel of op de markt, je moet het zelf plukken. Nou staan parken en bossen in het juiste seizoen helemaal vol en kun je er meteen een leuk uitje van maken!
Hoewel daslook een smakelijke en gezonde plant is, moet je voorzichtig zijn bij het plukken in het wild. Het is belangrijk om zeker te zijn dat je te maken hebt met daslook en niet zijn giftige lookalike lelietje-van-dalen. Wrijf een stukje van de plant tussen je vinger en ruik goed. Daslook heeft een duidelijke knoflook-geur. Je wilt natuurlijk wel eetbare daslook pesto maken!
Ga je op zoek naar daslook voor je pesto, hou je dan aan de ongeschreven wildpluk-regels:
- Neem alleen wat je nodig hebt
- Pluk niet hele planten weg
- Pluk alleen de bladeren en niet teveel bloementjes, zodat er volgend jaar weer daslook is
Pin dit recept voor Daslook Pesto!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.