De lekkerste Glühwein

Recept voor de lekkerste Glühwein
De meeste kennen Glühwein van de Duitse kerstmarkt of kennen alleen de kant-en-klare pakken van de supermarkt. De lekkerste Glühwein maak je echter gewoon helemaal zelf. Reken er maar op dat je het van dit recept heerlijk warm zult krijgen.

Met dit recept maak je eerst een soort van kruidensiroop, voordat je de wijn toevoegt. Hierdoor trekken de heerlijke smaken eerst in, zonder dat je alle alcohol uit de wijn kookt.

Benodigdheden Glühwein

1 fles rode wijn
1 grote sinaasappel
1 citroen
2 kaneelstokjes
3 steranijs bloemen
3 kruidnagels
Half vanillestokje, door midden gesneden
150 gram poedersuiker

Bereiding Glühwein

  1. Was je sinaasappel en citroen goed en schil ze voorzichtig, zodat je zo min mogelijk wit meeneemt. Dit kan bijvoorbeeld goed met een dunschiller!
  2. Pers het sap uit de sinaasappel en meng het met de poedersuiker, citroen- en sinaasappelschillen, kaneelstokjes, steranijs, vanille en kruidnagels.
  3. Zet het pannetje op het vuur en laat het lekker borrelen, tot je een stroperige massa krijgt die aan je lepel blijft plakken. De smaken van de kruiden en schilletjes trekken nu lekker in. Let op dat het niet gaat aanbakken, dan ben je te laat!
  4. Voeg nu een klein scheutje rode wijn toe en roer het goed door. Daarna mag de hele fles erin. Even op warmen, tot de wijn lekker warm, maar nog wel drinkbaar is.

Van deze Glühwein zul je het zeker warm krijgen, terwijl je de show steelt. Wil je het nog wat extra geven, dan kun je er altijd nog een scheutje Cointreau of Grand Marnier bij doen!

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *