De lekkerste Glühwein

Deel met vrienden en familie

De meeste kennen Glühwein van de Duitse kerstmarkt of kennen alleen de kant-en-klare pakken van de supermarkt. De lekkerste Glühwein maak je echter gewoon helemaal zelf. Reken er maar op dat je het van dit recept heerlijk warm zult krijgen.

Met dit recept maak je eerst een soort van kruidensiroop, voordat je de wijn toevoegt. Hierdoor trekken de heerlijke smaken eerst in, zonder dat je alle alcohol uit de wijn kookt. Mocht je wel een alcoholvrije versie willen, daar hebben we ook een heerlijk recept voor.

De smaak van deze gluhwein is heel anders dan die uit de supermarkt. Sowieso minder zoet, maar je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om meer suiker toe te voegen.

Ingrediënten Glühwein

750ml rode wijn  (een fles)
1 grote sinaasappel
1 citroen
2 kaneelstokjes
3 steranijs bloemen
3 kruidnagels
Half vanillestokje, door midden gesneden
150 gram poedersuiker

Bereiding

 1. Was je sinaasappel en citroen goed en schil ze voorzichtig, zodat je zo min mogelijk wit meeneemt. Dit kan bijvoorbeeld goed met een dunschiller!
 2. Pers het sap uit de sinaasappel en meng het met de poedersuiker, citroen- en sinaasappelschillen, kaneelstokjes, steranijs, vanille en kruidnagels.
 3. Zet het pannetje op het vuur en laat het lekker borrelen, tot je een stroperige massa krijgt die aan je lepel blijft plakken. De smaken van de kruiden en schilletjes trekken nu lekker in. Let op dat het niet gaat aanbakken, dan ben je te laat!
 4. Voeg nu een klein scheutje rode wijn toe en roer het goed door. Daarna mag de hele fles erin. Even op warmen, tot de wijn lekker warm, maar nog wel drinkbaar is.

Van deze Glühwein zul je het zeker warm krijgen, terwijl je de show steelt. Wil je het nog wat extra geven, dan kun je er altijd nog een scheutje Cointreau of Grand Marnier bij doen!

Recept voor de lekkerste Glühwein

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Klinkt goed! ♥ glühwein!

  1. Maris Author says:

   Ja het is voor mij het mijn favoriete drankje van het moment <3

 2. Andrea - 4pure says:

  Goede gluhwine (lees zelfgemaakt) is heerlijk, maar lang niet alle gluhwine is lekker (mooie foto trouwens)!

 3. Klinkt heerlijk ziet er echt goed uit!

  1. Maris Author says:

   Bedankt voor het compliment 🙂 !

 4. Kan ik de siroop ook nu alvast maken voor kerst? Ik ga denk ik de Gluhwein cheescake maken met een glas Gluhwein ernaast als toetje.

  1. Mariska Author says:

   Dat zal wel moeten kunnen, er zit genoeg suiker in om het goed te houden.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close