Breng warmte in de winter met deze zelfgemaakte Glühwein. Perfect voor een gezellige avond bij de kerst borrel of om op te warmen na het schaatsen. Het recept laat zien hoe je een smaakvolle warme cocktail maakt met een kruidige twist. Zelf Glühwein maken is eenvoudig en geeft een veel rijkere smaak dan de kant-en-klare variant. Ideaal als warm wintersdrankje voor de feestdagen.
Zelf Glühwein Maken
De meeste kennen Glühwein van de Duitse kerstmarkt of kennen alleen de kant-en-klare pakken van de supermarkt. De lekkerste Glühwein maak je echter gewoon helemaal zelf. Reken er maar op dat je het van dit recept heerlijk warm zult krijgen.
Met dit recept maak je eerst een soort van kruidensiroop, voordat je de wijn toevoegt. Hierdoor trekken de heerlijke smaken eerst in, zonder dat je alle alcohol uit de wijn kookt. Mocht je wel een alcoholvrije versie willen, daar hebben we ook een heerlijk recept voor of kijk bij onze Winterse Mocktails.
.De smaak van deze glühwein is heel anders dan die uit de supermarkt. Sowieso minder zoet, maar je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om meer suiker toe te voegen.
Hoe maak je een warm wintersdrankje met een twist?
Van deze Glühwein zul je het zeker warm krijgen, terwijl je de show steelt. Wil je het nog wat extra geven, dan kun je er altijd nog een scheutje likeur toevoegen. Goede combinaties zijn:
- Cointreau
- Grand Marnier
- Licor 43
- Bruine rum
Je kunt ook wat chili toevoegen voor wat pit.
Glühwein bewaren en serveren op de kerstborrel
Wil je vooraf zelf Glühwein maken en stressvrij serveren op de kerstborrel? Bewaar de afgekoelde Glühwein maximaal 2 tot 3 dagen in een afgesloten container in de koelkast. Voor serveren hoef je het alleen voorzichtig op te warmen. Gebruik een slowcooker of een de bijvoorbeeld de Keep Warm stand van je Instant Pot om het de hele avond warm te houden. Decoreer de glazen met sinaasappelpartjes of steranijs voor een feestelijke uitstraling.
Pin dit recept voor De lekkerste Glühwein!
Wil je dit Glühwein-recept niet kwijtraken? Bewaar het op Pinterest en maak indruk tijdens je kerstborrel.
Klinkt goed! ♥ glühwein!
Ja het is voor mij het mijn favoriete drankje van het moment <3
Goede gluhwine (lees zelfgemaakt) is heerlijk, maar lang niet alle gluhwine is lekker (mooie foto trouwens)!
Klinkt heerlijk ziet er echt goed uit!
Bedankt voor het compliment 🙂 !
Kan ik de siroop ook nu alvast maken voor kerst? Ik ga denk ik de Gluhwein cheescake maken met een glas Gluhwein ernaast als toetje.
Dat zal wel moeten kunnen, er zit genoeg suiker in om het goed te houden.