Zin in Kaiserschmarrn of gewoon een nostalgisch gevoel na je wintersport in Oostenrijk? Je kunt deze luchtige pannenkoek heel makkelijk zelf maken. Met dit recept maak je super simpel de lekkerste Kaiserschmarrn!
Wat is Kaiserschmarrn?
Kaiserschmarrn is kort door de bocht een uit elkaar getrokken, luchtige pannenkoek uit Oostenrijk, die vervolgens wordt bestrooid met poedersuiker. Het korstje hoort goed knapperig te zijn, terwijl de binnenkant juist heerlijk zacht en luchtig is. Kaiserschmarrn wordt meestal geserveerd met iets zoets, zoals pruimen- of appelcompote of bijvoorbeeld (warme) kersen.
In Oostenrijk wordt dit gerecht geserveerd als dessert, maar hier is het meer populair als lunchgerecht.
Wintersport-eten
Iedereen die wel eens op wintersport is geweest in Oostenrijk kent Kaiserschmarrn wel, het is namelijk ideaal wintersportvoer. Het zit vol koolhydraten, iets wat je heel goed kan gebruiken als je de hele dag op de piste bent geweest. Daarnaast helpt het ook erg goed als je net even te lang op de après-ski bent blijven hangen.
Andere gerechten die mij echt altijd aan wintersport doen denken zijn Glühwein, Käsespätzle, Wienerschnitzel, Apfelstrudel en gek genoeg ook Spaghetti Bolognese.
Met of zonder rozijnen?
De meningen verschillen nogal of je Kaiserschmarrn met of zonder krenten hoort te maken. De een vindt mét fantastisch, de ander moet er niets van hebben. Mocht je wel voor de versie met krenten gaan, dan kun je ze eventueel ook even laten wellen in een scheutje rum!
Pin dit recept voor Kaiserschmarrn!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.