De lekkerste Thaise recepten

Deel met vrienden en familie

Welkom bij FlyingFoodie.nl, dé plek waar onze passie voor de Thaise keuken tot leven komt! Wij zijn echt dol op alles wat met de Thaise keuken te maken heeft. We hebben kookcursussen gevolgd in Thailand zelf en hebben ons verdiept in zowel de traditionele, als moderne aspecten van deze keuken. In dit artikel nemen we je mee op een heerlijke reis vol kleurrijke smaken en verrassende combinaties. Ontdek met ons de betoverende wereld van de Thaise keuken en laat je inspireren voor je volgende kookavontuur!

De lekkerste Thaise recepten

In de Thaise keuken draait alles om een gebalanceerd smaakprofiel. Zoete, zure, zoute en pittige smaken komen samen in perfecte harmonie. De combinatie van verse kruiden, specerijen en exotische ingrediënten zorgt voor gerechten die iedere keer weer een smaakexplosie geven. De Thaise keuken is altijd levendig en één van de leukste Aziatische keukens, als je het ons vraagt. 

We hebben de Thaise recepten voor je onderverdeeld in vier categorieën: 

  • Traditionele Thaise gerechten
  • Thaise currypasta’s 
  • Moderne Thaise recepten
  • en fushion recepten

Traditionele Thaise gerechten

Deze traditionele Thaise gerechten nemen je zo mee naar Thailand. Sluit je ogen en je bent er. Bij FlyingFoodie.nl streven we ernaar om onze recepten zo authentiek mogelijk te houden, mits alle ingrediënten hier redelijk te krijgen zijn. We maken gebruik van zoveel mogelijk authentieke Thaise ingrediënten en passen traditionele kooktechnieken toe om de smaken en texturen van de gerechten zo goed mogelijk te benaderen. Op deze manier willen we Thailand echt even naar je toe brengen.

Of je nu op zoek bent naar de perfecte Pad Thai of  een hartverwarmende Tom Kha Kai-soep, wij hebben de recepten voor je!

Thaise groene curry met authentieke ingredienten
Thaise Groene Curry
Deze Thaise groene curry brengt je zo terug naar het zonnige Thailand en een stuk goedkoper dan een vliegticket. Met de juiste authentieke ingrediënten krijg je de smaak net zoals in Thailand.  Extra voordeel: deze curry is lekker snel klaar, binnen 15 minuten!
Check out this recipe

gele curry
Gele curry
Maak in een handomdraai een heerlijke Thaise gele curry met kip, aardappelen en tomaten, in een verwarmende kokossaus. Makkelijk binnen 30 minuten klaar en veel lekkerder dan van de afhaal. Eet de curry zo, als maaltijdsoep, of serveer er een kom heerlijk geurende jasmijnrijst bij. 
Check out this recipe

Thaise penang curry met kip
Authentieke Thaise Panang Curry met kip
Echte Thaise Panang Curry met kip zonder pakjes en zakjes, dat klinkt ingewikkeld, maar dat is het helemáál niet. De fantastische geuren vullen in no-time je eigen keuken. Misschien wel de lekkerste Thaise curry als je het mij vraagt.
Check out this recipe

Pittige Thaise kip met holy basil (Kai pad krapau)
Pittige Thaise kip met holy basil (Kai Pad Krapau)
Gek op Thais eten en pittige gerechten? Dan moet je dit recept zeker een keer proberen! Pittige Thaise kip met holy basil, oftewel Kai Pad Krapau (of ook wel: chicken holy basil)!
Check out this recipe

Thaise viskoekjes
Thaise Viskoekjes
Thaise viskoekjes zijn heel wat anders dan de viskoekjes die we in Nederland zijn gewend. Ze zijn wel heel makkelijk te maken en zoals we de Thaise keuken kennen: super smakelijk!
Check out this recipe

Tom Yum Goong
Tom Yum met garnalen
Tom Yum is een heerlijke lichte Thaise soep die lekker zuur en pittig is. De soep krijgt zijn specifiek smaak door ingrediënten zoals citroengras, kaffir lime leafs, galangal, limoensap, vissaus en gemalen rode chilipepers. Dit laatste zorgen voor de pit, maar je kunt het net zo pittig maken als je zelf wilt. 
Check out this recipe

Thaise beef sate
Thaise Beef Saté
Thaise beef saté kom je in Thailand echt overal tegen. Met dit recept maak je deze heerlijke stokjes met biefstuk saté nu ook zelf thuis. Maak het af met échte Thaise satésaus en het feest is compleet!
Check out this recipe

Thaise satésaus met rode curry
Thaise satésaus
Met Thaise satésaus maak je Thaise sateetjes helemaal af. De saus op basis van pinda's is net even anders dan zijn Indonesische neef, maar minstens net zo lekker. En zeker net zo makkelijk om te maken.
Check out this recipe

zoetzure thaise garnalen
Zoetzure Thaise garnalen
Zoetzure Thaise garnalen zijn binnen 20 minuten klaar. Serveer de overheerlijke garnalen met een kom rijst of schep ze bijvoorbeeld door wat noodles heen. Dit Thaise gerecht kun je makkelijk zo pittig maken als je wilt. Super geschikt voor het hele gezin dus!
Check out this recipe

Echte Thaise kip sate
Thaise kipsate
Thaise kipsaté is een van de iconische street food gerechten uit de Thaise keuken. Je kunt het niet alleen overal kopen in dit Aziatische land, je kunt het ook vaak ruiken, aangezien het overal op straat wordt bereid. Hete kolengrillen, met daarop vaak honderd kleine spiesjes saté. Prachtig goudgeel door de kurkuma en heerlijk mals.
Check out this recipe

Thai Fried Rice met garnalen
Thai Fried Rice met garnalen
Thai Fried Rice met garnalen is een heerlijke Thaise nasi. Gebakken rijst met groente en garnalen op smaak gebracht met soja, een kneepje limoensap en natuurlijk vissaus. Een perfecte combinatie van zoet, zuur, zout en voor wie wil pittig.
Check out this recipe

Echte Pad Thai zoals in Thailand
Authentieke Pad Thai
Pad Thai is het populairste recept uit de Thaise keuken, zeker onder toeristen. Inmiddels is het gerecht ook een beetje berucht omdat er buiten Thailand inmiddels heel veel variaties op zijn. Dit is het recept voor een Pad Thai, net zoals in Thailand!
Check out this recipe

Tom Kha Gai soep
Tom Kha Gai (ต้มข่าไก่)
Tom Kha Gai (ต้มข่าไก่) is een heerlijke Thaise kokossoep met kip. Makkelijk te maken en in tegenstelling tot de meeste Thaise gerechten, niet super pittig. Wel is het super snel klaar, zoals de meeste Thaise gerechten ;).
Check out this recipe

Thaise Currypasta’s

Een belangrijke onderdeel van de Thaise keuken is toch wel currypasta! In veel van de recepten die je op deze pagina vindt worden deze kruidenpasta’s gebruikt. Het allerlekkerste zijn zelfgemaakte currypasta’s, want (helaas) zijn er in Nederland niet veel echt goede currypasta’s te koop. Gelukkig maak je ze makkelijk zelf én ze zijn ook nog eens heel goed in te vriezen. Hieronder vind je een paar populaire currypasta-recepten, die je gerechten naar een hoger niveau tillen:

Echte Thaise groene currypasta
Thaise Groene currypasta
Thaise groene currypasta, zoals in Thailand. Word jij ook steeds weer teleurgesteld door de zakjes en potjes groene currypasta uit supermarkt hier in Nederland? Maak dan zelf heel simpel echte Thaise groene currypasta, met dit authentieke recept.
Check out this recipe

Panang curry pasta rode curry pasta
Thaise rode currypasta
Thaise rode currypasta zonder zakjes en pakjes gemaakt, voor de echte authentieke smaak. Haal de vijzel maar alvast uit de kast!
Check out this recipe

thaise gele curry pasta
Thaise gele currypasta
Thaise gele currypasta maak je, net zoals alle andere Thaise currypasta's, heel erg makkelijk zelf. Een paar ingrediënten grof snijden en dan vooral veel stampen in een vijzel. Geen zin of armkracht daarvoor? Je kunt ook valsspelen met een keukenmachine. Let wel op, deze curry bevat kurkuma; dat kun je het beste aan het einde er nog even apart doorheen stampen of je moet het niet erg vinden dat je keukenmachine geel kleurt! 
Check out this recipe

Moderne Thaise recepten

In Thailand zitten ze natuurlijk ook niet stil, dus hebben we ook een aantal voorbeelden van heerlijk moderne Thaise recepten. Mijn persoonlijke favoriet is die met watermeloen en gehakt. De smaken passen verrassend genoeg ontzettend goed bij elkaar. Ik maak hem het liefst super spicy, maar dat heb jij natuurlijk helemaal zelf in de hand. 

Thaise salade met biefstuk
Thaise biefstuksalade
Thaise biefstuksalade maakt salade eten leuk.  Zoals je gewend bent van Thaise recepten is ook deze knaller van een salade heerlijk uitgebalanceerd. Zoet, zuur, zout en bitter: alle smaken komen terug. De biefstuk wordt heerlijk gemarineerd in oester- en sojasaus. De komkommers zorgen voor knapperigheid, de verse kruiden maken het fris en de dressing maakt het super Thais! Maak het heerlijk pittig met Thaise bird's eye chili's of ga voor lekker mild voor paprika. 
Check out this recipe

Thaise inktvis met gember
Gegrilde inktvis met gember, peper en knoflook
Gegrilde inktvis met gember, peper en knoflook is een supersnel recept, bomvol smaak. Heerlijk fris met een vleugje pittig. En het hele jaar door lekker. Gewoon zo als bijgerecht bij de BBQ of straks in de winter als fancy voorgerechtje bij het Kerstdiner. 
Check out this recipe

Thaise Tonijnsalade
Thaise Tonijnsalade
Thaise tonijnsalade is niet je standaard tonijnsalade. Iedereen kent natuurlijk wel een standaard tonijnsalade recept, vaak met een gesneden uitje en mayonaise. En stiekem is die natuurlijk ook heerlijk. Maar in Thailand werd ik verliefd op de Thaise versie. Lekker pittig en fris. Thuis ben ik aan de slag gegaan om het na te maken. Sindsdien is het een favoriet bij ons thuis. Vandaag deel ik mijn recept voor Thaise Tonijnsalade.
Check out this recipe

Rode mul met groene curry en paksoit
Rode mul met groene curry en paksoi
Heerlijke rode mul met groene curry en gegrilde paksoi. Dit fancy uitziende gerechtje is gewoon makkelijk binnen 15 minuten klaar. Gebruik die extra tijd dus mooi om zelf groene currypasta te maken (recept) voor het ultieme resultaat van fris en pittig!
Check out this recipe

Thaise gehakt salade met watermeloen masterchef australia
Thaise gehakt en watermeloen salade (pittig en fris!)
Deze Thaise gehakt en watermeloen salade is heerlijk pittig, maar toch verfrissend. De watermeloen zorgt ervoor dat je het pittige van de Thaise chili makkelijk aan kunt.
Check out this recipe

Fushion gerechten

Fushion gerechten, daar zijn ze in Azië dus echt helemaal gek op. De nieuwste street food gerechten zijn daar bijna allemaal combinaties van Westerse en Thaise smaakmakers. Waar in Nederland vaak de neus wordt opgehaald voor “fushion” (niet echt, niet authentiek) is het in Thailand niet zo’n probleem, ook al beseffen ze maar al te goed dat het geen authentiek gerecht is!

Spicy Aziatische steak sandwich
Aziatische Steak Sandwich
Maak je smaakpapillen klaar voor een reis naar Zuidoost-Azië met deze overheerlijke Aziatische steak sandwich! In tegenstelling tot de Philly Cheesesteak, slaan we bij dit broodje de kaas over en gaan we voor een smaakvolle marinade met soja- en oestersaus. Krijg jij al trek? Lees dan snel verder!
Check out this recipe

Thaise curry kokos bloemkoolsoep
Thaise curry bloemkoolsoep (lekker en gezond!)
Thaise curry bloemkoolsoep is een goed vullende en gezonde maaltijdsoep. Lekker kruidig, een klein beetje pittig en door de kokosmelk ook nog eens heerlijk romig! Uiteraard makkelijk te maken en binnen 30 minuten op tafel!
Check out this recipe

Thaise hapjes met kip en groene curry
Thaise hapjes met kip en groene curry
Deze Thaise hapjes met kip en groene curry zijn super lekkere pasteitjes met een eenvoudige vulling, die hun smaak krijgen door de bekende Thaise groene currypasta. Leuk voor bij de borrel en op een feestje! We zijn gek op de Aziatische keuken, jij ook?
Check out this recipe

Kip Siam
Kip Siam zonder pakjes en zakjes
Thaise Kip Siam is een heerlijk wereldgerecht dat ook zonder pakjes en zakjes makkelijk binnen 30 minuten op tafel staat. Dit recept wil je gewoon zelf maken: zo simpel, maar ontzettend lekker!
Check out this recipe

Mini pizza rolletjes met oude kaas (vegetarische feest snack!)
Check out this recipe

gele curry
Gele curry
Maak in een handomdraai een heerlijke Thaise gele curry met kip, aardappelen en tomaten, in een verwarmende kokossaus. Makkelijk binnen 30 minuten klaar en veel lekkerder dan van de afhaal. Eet de curry zo, als maaltijdsoep, of serveer er een kom heerlijk geurende jasmijnrijst bij. 
Check out this recipe

Thaise visburgers
Thaise visburgers
Heerlijke sappige Thaise visburgers met een vleugje groene curry, knapperige salade, geserveerd op een lekker zacht broodje. Perfecte maaltijd voor in de zomer of voor iedereen die heimwee heeft naar een zonnige vakantie.
Check out this recipe

Rode curry Beef Wellington
Rode curry Beef Wellington
Rode curry Beef Wellington is een echt fusion gerecht. Het combineert al het goede van een Wellington (sappig vlees en een knapperig bladerdeegkorstje) met de heerlijke smaak van rode curry. Om de knipoog naar de klassieke smaken te houden vind ik het zelf leuk om de rode curry wellington met aardappeltoefjes en simpele boontjes te serveren. Eventueel kun je de boontjes nog aanmaken met knoflook, sesamzaadjes en een paar drupjes sesamolie. Niet te gek maken, want dan krijg je teveel tegenstrijdige smaken of wordt het vlees overpowered. Dat zou zonde zijn van het vlees wat je met veel liefde hebt klaar gemaakt.
Check out this recipe

Thaise Quinoa salade met pinda
Thaise quinoa salade bomvol kleur
Thaise quinoa salade is niet alleen een salade bomvol kleur, ook nog eens bomvol vitamines. Geïnspireerd op de smaken uit de Thaise keuken is deze salade perfect voor de zomer.
Check out this recipe

Thaise groene curry met authentieke ingredienten
Pittige zoete aardappelsoep met rode curry
Pittige zoete aardappelsoep met rode curry is een heerlijk gerecht voor deze periode waarin je gezond wilt eten, maar ook een verwarmende voedende maaltijd wilt eten. Simpel te maken en binnen 30 minuten op tafel.

Pin je favorite Thaise recept!

Je favoriete Thaise recept niet kwijt raken? Bewaar dan een foto van het gerecht op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close