De lekkerste Wellington recepten

Deel met vrienden en familie

Wie is er nog niet gek op een Wellington? Ga je voor de klassieke Beef Wellington, de groepsfavoriete Zalm Wellington, heb je het liever zonder vlees en vis, of wil je juist iets unieks? Wij hebben de lekkerste Wellington recepten voor je klaar staan!

Wat is een Wellington?

Voor we het gaan hebben over de verschillende Wellington recepten is het  misschien eerst goed om te kijken wat een Wellingon nou eigenlijk is. Wellington is kort door de bocht rundvlees in bladerdeeg. Een traditionele Beef Wellington bestaat uit een ossenhaas gewikkeld in lagen paté, duxelles (een fijngehakt champignonmengsel), Parmaham en bladerdeeg, die vervolgens wordt gebakken in de oven.

Er wordt vaak gedacht dat Gordon Ramsay de Wellington heeft bedacht, echter stamt het originele recept al uit 1700, ver voor zijn tijd. Hij is wel degene die het in de moderne tijd weer populair heeft gemaakt en het is volgens hem zijn ‘signature dish’.

De lekkerste Wellington recepten

 

Zalm Wellingtonzalm in bladerdeeg

Zalm in een knapperig bladerdeegjasje: dat klinkt toch heerlijk? Zeker als je het ook nog combineert met spinazie.

Zalm Wellington is ondanks zijn luxe uitstraling vrij eenvoudig en snel te maken. Nadat je de zalm hebt ingepakt in bladerdeeg hoeft het slechts 20 tot 25 minuten in de oven. Wil je graag wat voorbereiden? Dat kan gemakkelijk, volg alle stappen tot de zalm in de oven moet en plaats het pakketje verpakt in huishoudfolie in de koelkast.

Hier vind je het recept voor Zalm Wellington (zalm in bladerdeeg)

Vegan beet Wellington

Beet Wellington / Vegan Wellington

Ook zonder vlees kun je genieten van een heerlijke Wellington, bijvoorbeeld in de vorm van deze Beet Wellington. Heerlijke laagjes knapperig bladerdeeg wissel je af met sappige biet. De biet karamelliseert heerlijk in zijn bladerdeegjasje en de sappen combineren perfect met het laagje paddenstoelen. Doet echt niet onder voor een vleesgerecht.

Hier vind je het recept voor Beet Wellington

Kip Wellington

Kip Wellington

Kip in bladerdeeg, kan het nog lekkerder worden? Misschien niet het eerste waarbij je denkt bij Wellington recepten, maar ook echt ontzettend lekker.  Deze versie houden we vrij simpel, maar oh zo lekker met een kruidenkaas! De kippendijen marineren we voor een extra smaakvol en sappig resultaat.

Hier vind je het recept voor Kip Wellington met kruidenkaas

Rode curry beef wellington

Thaise Wellington met rode curry

Misschien een beetje een vreemde eend in de bijt, want rode curry ligt ver van de klassieke bereiding van de Wellington, en een groot stuk vlees in bladerdeeg is ook niet bepaald Thais. Toch is dit een favoriet bij de redactie en het proefteam van Flying Foodie!

Het pittige van de curry combineert perfect met het vlees en het bladerdeeg. Het zou zo geserveerd kunnen worden in een high-end restaurant in Bangkok.

Perfect als je eens wat anders wilt, maar toch het klassieke gevoel van Kerst wilt behouden.

Hier vind je het recept voor Rode Curry Beef Wellington

Meer Kerstinspiratie en recepten

Hoewel je een Wellington natuurlijk het hele jaar door kunt eten, zijn ze uitermate populair tijdens de feestdagen. Dikke kans dus dat ook jij op zoek was naar een recept voor Kerst. Dan zit je hier helemaal goed bij Flying Foodie, want we hebben nog veel meer feestelijke recepten. Kijk bijvoorbeeld eens op onze Kerstrecepten voor een feestelijk 2021 pagina of tussen onze volledige Kerst menu’s.

Pin deze Wellington recepten voor de kerst!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

De lekkerste Wellington recepten

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close