Deze pannen moet je hebben in je keuken!

Deel met vrienden en familie

Pannen, er zijn er tegenwoordig zoveel, voor je het weet is je bankrekening leeg en staan je keukenkastjes bomvol. Vandaag laat ik je zien welke pannen je echt moet hebben in je keuken. Pannen dus die je veel kan, en zal gebruiken. Inclusief onze eigen Flying Foodie favorieten!

Pannen die je moet hebben in de keuken

Een koekenpan

Een koekenpan, ik kan echt niet zonder. Ik heb twee verschillende maten in mijn kast liggen. Die van 20 cm gebruik ik bijna dagelijks en die van 26 cm als ik wat grotere dingen bak, of als er wat visite over de vloer is. Jaren van marketing hebben ons doen geloven dat je een koekenpan met anti-aanbaklaag nodig hebt, maar dat is echt niet zo. Na het zien van deze aflevering van de Keuringdienst van Waarde, ben ik helemaal over op pannen van plaatstaal! Ik heb zelf nog 1 pan met anti-aanbaklaag, maar die gebruik ik eigenlijk nooit meer. Mooi voordeel: een plaatstalen pan is onverwoestbaar en gaat bij normaal gebruik je leven mee!

RVS pannenset

Een setje kookpannen is een must. Niet de spannendste aankoop en vaak worden ze in dit soort lijstjes niet genoemd. Ik kan echt niet zonder. Aardappels, groente, rijst, alles kook je hier in. Ga voor een goed merk en kies een tijdloos ontwerp. Wij hebben ongeveer deze set van BK in de kast staan. Die kreeg mijn man cadeau toen hij uit huis ging en bijna 20 jaar later zien ze er nog als nieuw uit!

Let op, glazen deksels zijn makkelijk omdat je er doorheen kunt kijken, maar gaan ook sneller kapot. Zeker als je een tikje onhandig bent en nog wel eens wat uit je handen laat vallen. 

Stoofpan / Braadpan

Met de stoofpan, ook wel bekend als braadpan, kun je heerlijke stoofpotjes maken en vlees lekker laten sudderen. Heb je nog geen grote soeppan? Ook soep maak je ook heel makkelijk in deze pan. Wist je dat in het Engels een ‘Dutch Oven’ wordt genoemd? Zelf ben ik helemaal fan van mijn donkere Le Creuset pan, het is een investering, maar na ruim 10 jaar ziet ze er nog steeds als nieuw uit. Zit een Le Creuset er (nog) niet in? Er zijn ook goedkopere opties, wat dacht je bijvoorbeeld van deze van BK of deze van Chefarone. Goed om op te letten bij je keuze, is dat de pan lekker zwaar, dik en stevig is en dat er geen plastic handvaten op zitten. Dan kan de pan ook in de oven en gaan ze vaker langer mee.

Niet nodig, wel super handig

Een multicooker

Zoals jullie al weten zijn wij fan van de multicooker en schreven we er zelfs een kookboek (hier!) en verschillende e-books (hier!) over. Nu is het geen absolute ‘must’ om een multicooker, zoals de Instant Pot, in huis te hebben. Zelfs als grote fan ga ik dat niet beweren, je kan ook zonder prima koken. Een multicooker maakt alleen veel dingen wel een stuk makkelijker en sneller! Stoofvlees binnen een uur, pasta zonder omkijken en zelfs een fantastische risotto tover je uit deze pot. 

Grillpan

Wil je grillen, maar is het geen weer voor de barbecue? Of heb je überhaupt geen BBQ? Dan is een grillpan ideaal. Je gebruikt deze vooral voor het grillen van vlees, groenten en soms zelfs fruit. Het voordeel van een grillpan is dat je die mooie grillstrepen kunt krijgen, zonder barbecue. Ik heb een Le Creuset grillpan. Deze is van gietijzer, hierdoor is de warmteverdeling perfect en gaat hij heel lang mee. Klein nadeel is wel dat het een behoorlijk zware pan is om op te tillen.

Ik hoop je vandaag geïnspireerd te hebben! Mocht je toch nog vragen hebben, neem dan gerust contact met mij op!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close