Chai Latte maak je toch met thee? Zeker! Maar de Dirty Chai is een spin-off van de ‘normale’ Chai, maar dan met koffie. De koffie geeft het net even een pittige kick en natuurlijk een extra hoeveelheid cafeïne.
Je kunt voor de Dirty Chai zelf je Chai kruiden maken, maar je zou ook een kant-en-klaar oplossing kunnen gebruiken. Zelf ga ik het liefst voor een huisgemaakte Chai en dan zonder de toevoeging van zwarte thee, omdat ik hem met thee wat wateriger vind worden.
Ingrediënten Dirty Chai
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel gemberpoeder
1/4 theelepel nootmuskaatpoeder
1/4 theelepel gemalen kardemomzaad
4 peperkorrels
1 steranijs ster
1/4 theelepel vanille extra (1 à 2 druppels)
Of 1 zakje kant en klaar Chai
200 ml melk
1 shot espresso (of twee als je van sterk houdt!) uit bijvoorbeeld een espressomachine
Optioneel: suiker, rietsuiker of honing
Extra benodigdheden:
Theefilter en steelpannetje
Bereiding
- Plaats de kaneel, gemberpoeder, nootmuskaatpoeder, gemalen kardemomzaad, peperkorrels en steranijs in een theefilter. Verwarm de melk goed en plaat het theefilter in de melk. Laat het zo’n 5 minuten trekken. Het is niet de bedoeling dat de melk gaat koken.
- Zet ondertussen je kopje espresso en voeg het vanille extract toe.
- Verwijder het zakje met kruiden uit de melk. Als je van melkschuim houdt kun je de melk even opschuimen met een staafmixer, garde of een speciale melkopschuimer. Ik zelf laat dit meestal achterwege.
- Giet de melk in een ruime mok en giet vervolgens de espresso erbij.
- Voeg naar smaak suiker, rietsuiker of honing toe.
Proost!
Kende jij de Dirty Chai al? Denk je dat je hem een keer gaat proberen te maken?
Ik hou van de klassieke chai latte, dus misschien lust ik deze ook wel 🙂 Moet ik eens proberen!
Chai is echt heerlijk! Met koffie ga ik ook zeker proberen!