Double chocolate Milky Way Fudge

Deel met vrienden en familie

Double chocolate Milky Way Fudge
Double chocolate Milky Way Fudge, de titel zegt het eigenlijk allemaal wel hè? Een heerlijke fudge van twee soorten chocolade en Milky Ways. Een ultieme guilty please voor de chocolade liefhebber!

Mijn eerste chocolade fudge recept smaakte naar meer. Ik wilde hem net even dat extra ‘guilty pleasure’ setje geven door één van mijn favoriete repen toe te voegen: de Milky Way. Tegenwoordig eet ik ze bijna nooit meer, maar als kind waren ze bij mij favoriet. Aangezien ik toch al bezig was, besloot ik ook gewoon voor twee soorten chocolade te gaan.

Double Fudge MilkyWay

Double chocolate Milky Way Fudge

200 g pure chocolade
100 g witte chocolade
10 g boter
1 theelepel vanille extract
1 blikje gecondenseerde melk

6 mini Milky Ways

Extra benodigdheden
Vorm (ongeveer 15 x 20)
Bakpapier

Double chocolate Milky Way Fudge

 1. Begin met het bekleden van je bakvorm met bakpapier, dan ligt dit alvast klaar zodra je met de fudge bezig gaat. Geloof me, uit ervaring weet ik dat dit de juiste volgorde is. Snijd als je toch goed bezig bent met de voorbereidingen de Milky Ways in drieën.
 2. Verdeel de boter over twee komen en doe in elke kom een soort chocolade. Smelt beide chocolades au bain-marie. Ik doe dit het liefste tegelijkertijd.
 3. Zodra de chocolade gesmolten is zet je de warmtebron uit, maar laat je de kommen boven de pannen staan. Roer eerst 2/3 van de condenseerde melk door de pure chocolade heen. Blijf goed roeren tot de fudge donker en dikker wordt. Giet dit nu in je vorm.
 4. Ga nu door met je witte chocolade. Voeg hier de overgebleven gecondenseerde melk aan toe en roer tot ook hier een mooie dikke fudge ontstaat. Giet deze fudge over de pure chocolade fugde.
 5. Trek een mes door de twee soorten fudge om mooie swirls in je fudge te krijgen. Tevreden met je design? Druk er dan nu de stukjes Milky Way in en plaats het minimaal een uur in de koelkast voor je de Double chocolate Milky Way Fudge in blokjes snijdt.

Geniet van deze ultieme guilty pleasure. Wie is hier nog meer gek op Milky Ways?

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Oehhh, dat ziet er goed uit! Heerlijk zeg met die Milky Ways erin. 🙂

 2. Ooooh die is wel erg goddelijk!

 3. OMG 😮 het ziet er heerlijk uit maar ik kom al aan door enkel naar het recept te kijken haha. Wat een caloriebom! I love milky ways dus ik zal dit toch eens moeten maken in een yolobui 😀

 4. Karlien - Polished Cats says:

  ooh wauw hoe heerlijk ziet dit eruit!
  deze moet ik echt proberen

  liefs
  karlien

 5. Mjamm… had het vandaag gemaakt voor collega’s maar bij het in stukjes snijden heb ik al een groot stuk opgesnoept.. Oeps! Lekker hoor.. Dankjewel!

  1. Dat gevaar loop je inderdaad met deze fudge 😉

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close