Koffie Milkshake

Deel met vrienden en familie

Alles wat met koude koffie te maken heeft vind ik ongeveer lekker, zo ook deze heerlijk koffie milkshake. Geniet van deze ongezond-lekkere traktatie. Deze milkshake maak je met slechts twee ingrediënten!

Milkshakes, wat zijn die dingen toch lekker! Je kunt er ook alle kanten mee op. Lekker als toetje, maar ook als tussendoortje op een warme dag. Hoewel, van mij hoeft het helemaal niet warm te zijn voor deze traktatie.

Waar je bij ‘normale’ ijskoffie vaak suiker toevoegt als de koffie nog warm is, is dat hier echt niet nodig. Het ijs maakt het namelijk al zoet genoeg.

Koffie Milkshake

Ingrediënten Koffie Milkshake

1 kopje sterke espresso
2 tot 3 bollen vanille ijs

Optionele extra’s: geklopte slagroom, chocoladesaus, chocolade koffieboontjes, karamelsaus

De chocoladesaus op de foto heb ik gemaakt door chocolade fijn te hakken, te overgieten met verwarmde room tot het net onderstaat en goed door te roeren!

Bereiding

  1. Zet je koffie en laat deze helemaal afkoelen, dit voorkomt dat straks je milkshake niet in een keer smelt en super dun wordt. Haast? Zet dan je kopje met koffie even in de vriezer!
  2. Wil je slagroom, chocoladesaus en/of karamelsaus bij je koffie milkshake? Zorg dan dat je dit gemaakt hebt voordat je je milkshake gaat maken, anders staat je milkshake al te smelten. Dit is dus een goed moment om dat te doen. Voor het chocolade effect dat ik op het glas maakte, dipte ik het glas twee keer in een kom met chocoladesaus.
  3. Schep het ijs in een mixer samen met de koffie (je kunt ook een stafmixer en een maatbeker gebruiken, als je geen mixer hebt!) en mixen maar!
  4. Schenk de milkshake in het glas en versier eventueel met je extra’s en een rietje.

Hmmmm, ga jij deze milkshake eens proberen?

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close