Dumplingsoep met gegrilde paksoi

Deel met vrienden en familie

Dumplingsoep met gegrilde paksoi is een feestelijke doordeweekse maaltijd. Super snel klaar te maken, maar toch vol smaak. De dumplings zijn kleine deeg-verrassinkjes: wie is daar nou niet gek op? Hou het heel simpel, of maak het lekker pittig met extra veel chili-olie en verse chili’s!

Vegetarische Dumplingsoep

Dumplingsoep

Dumplings zijn natuurlijk de ster van deze dumplingsoep, maar welke gebruik je? Deze heerlijke deegzakjes kun je vinden met allerlei soorten vulling en ze werken allemaal prima in deze dumplingsoep. Laat ik het zo zeggen: ik ben nog nooit een dumpling tegengekomen die niet lekker smaakt in deze soep. Het lekkerste is het als je de bouillon afstemt op de vulling.

Je ervoor kiezen om dumplings zelf te maken, maar zelf koop ik ze gewoon. Je vindt ze in het vriesvak van de Aziatische toko’s, heel handig om er altijd een aantal in huis te hebben. Zelf ben ik op het moment gek op Koreaanse dumplings van het merk Bibigo. Je kunt ook heel goed voor Chinese dumplings gaan.

close up van dumplingsoep met gegrilde paksoi, rode stokjes en chili olie
snelle dumplingsoep

Gegrilde paksoi

Gegrilde paksoi is echt ontzettend lekker, ik ben er echt een tijdlang verslaafd aan geweest. Het geeft dit gerecht net even wat meer dan een gewone dumplingsoep en het ziet er ook nog goed uit, met die grillstrepen. Aangezien ik de grill toch al op het fornuis heb staan, vind ik het leuk om ook mijn paddenstoelen even te grillen.

Mocht het weer het toestaan, dan is het ook echt ontzettend lekker om in plaats van de grillpan, de barbecue te gebruiken om de paksoi te grillen. Dan wordt hij nog sappiger en krijgt ‘ie natuurlijk zo’n vleugje bbq-smaak.

Ben je meer opzoek naar iets snels en heb je geen zin om te grillen? Geen probleem. Snijd de steeltjes van je paksoi dan gewoon fijn en doe deze tegelijk in de pan met de courgette. De blaadjes snijden we ook fijn, maar die gaan er pas vlak voor het serveren in. Die zijn namelijk supersnel klaar!

Dumplingsoep met gegrilde paksoi

Dumplingsoep met gegrilde paksoi is een feestelijke doordeweekse maaltijd. Super snel klaar te maken, maar toch vol smaak. De dumplings zijn kleine deeg-verrassinkjes: wie is daar nou niet gek op? Hou het heel simpel, of maak het lekker pittig met extra veel chili-olie en verse chili's!
Porties 2 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 5 plakken gember
  • 3 tenen knoflook geplet
  • 3 lente-ui
  • 0.5 courgette
  • 1 liter bouillon
  • 1 kleine paksoi
  • 100 gr oesterzwammen
  • 6-10 dumplings
  • olie
  • zout

Optionele garnering

  • koriander
  • verse chili
  • chili-olie
  • koriander
  • gekookt ei
  • sojasaus

Instructies

  • Was de courgette en snijd in halve ringen. Snijd de lente-ui fijn en leg een klein beetje van het groen apart voor de garnering.
    3 lente-ui, 0.5 courgette
  • Verwarm een beetje olie in de pan en bak hier kort de lente-ui, knoflook, gember en courgette in.
    5 plakken gember, 3 tenen knoflook, 3 lente-ui, 0.5 courgette, olie
  • Voeg bouillon toe en breng aan de kook, laat zachtjes koken, tot de courgette gaar is.
    1 liter bouillon
  • Voeg daarna de dumplings toe en kook deze tot ze warm van binnen zijn. Meestal is een minuut of 3-4 genoeg.
    6-10 dumplings

Groente grillen

  • Was de paksoi, en snijd doormidden of vieren als ze erg groot zijn. Smeer in met een beetje olie en bestrooi met zout. Ook tussen de bladeren.
    1 kleine paksoi, olie, zout
  • Verwarm de grill en grill de paksoi aan beide kanten. Doe het zelfde met de oesterzwammen.
    100 gr oesterzwammen

Dumplingsoep afmaken

  • Verdeel de soep en de dumplings over de kommen. Leg de gegrilde paksoi en oesterzwammen erbij en garneer met alles dat je lekker vindt!
    koriander, verse chili, chili-olie, koriander, gekookt ei, sojasaus
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht, Soep
Keuken: Aziatisch, Chinees
Trefwoord: dumplings, maaltijdsoep, Soep, vegetarisch

Pin deze dumplingsoep met gegrilde paksoi!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Dumpling soep met paksoi en chili olie

 

 

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close