Aardappelpuree met truffel en Parmezaan

Deel met vrienden en familie

Aardappelpuree met truffel en Parmezaan is super easy om te maken. Alleen al van die naam loopt het water me in de mond. We gebruiken truffelmayo voor een lekker en makkelijk resultaat. Geen gedoe met dure truffels of te vette olie. Hoewel perfect als bijgerecht, kan deze puree ook makkelijk de show stelen. Maak het onderdeel van je Kerstdiner of onderdeel van een simpel, doordeweeks avg-tje!

Iedereen die ik ken is gek op aardappelpuree met truffel en Parmezaan en ook jij moet dit recept echt een keer proberen! 

parmezaan truffel Aardappelpuree

Lekker voor erbij

Aardappelpuree met truffel en Parmezaan past natuurlijk helemaal bij het Kerstdiner. Luxe genoeg om mee te mogen doen, maar makkelijk en eenvoudig te bereiden; je bent waarschijnlijk al genoeg tijd kwijt aan je hoofdgerecht. Deze aardappelpuree past geweldig bij:

Deze truffel aardappelpuree hoef je echt niet alleen te bewaren voor Kerst. Zelf eet ik deze versie ook wel eens met simpele snijbonen en een kipschnitzel!

Easy aardappelpuree met truffel en parmezaan

Easy aardappelpuree met truffel en Parmezaan. Alleen al van die naam loopt het water me in de mond. We gebruiken truffelmayo voor een lekker en makkelijk resultaat. Geen gedoe met dure truffels of te vette olie. Hoewel perfect als bijgerecht, kan deze puree ook makkelijk de show stelen. Maak het onderdeel van je Kerstdiner of onderdeel van een simpel, doordeweeks avg-tje!
Porties 4 ruime porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Kookgerei

  • Stamper of pureeknijper (of een vork & spierballen)

Ingrediënten

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 50 gr boter
  • 4 eetlepels truffelmayo
  • 1 handje Parmezaanse kaas
  • 1 scheut melk
  • zout
  • peper

Instructies

  • Schil de aardappels en snijd in blokjes van gelijke grootte. Spoel af en zet in ruim water met flink zout op. Het water moet koud zijn, dan koken de aardappels beter en gelijkmatiger.
  • Breng het water aan de kook en kook de aardappelblokjes tot ze gaar zijn, ze zijn dan makkelijk door te prikken met een vork en je kunt natuurlijk ook even proeven. Giet het water af, doe de deksel terug op de pan en laat de blokjes nog 2 minuten na stomen.
  • Als de aardappelen uitgestoomd zijn, gaan we ze meteen stampen met de truffelmayo, Parmezaan en boter. Voeg eventueel een scheut melk toe om het smeuïger te maken.
  • Proef en breng op smaak met extra Parmezaan, zout en peper!
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht
Keuken: Westers
Trefwoord: aardappel, bijgerecht, kerst bijgerecht, kerst recept, truffel

Pin deze Easy aardappelpuree met truffel en Parmezaan

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Easy aardappelpuree met truffel en parmezaan

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close