Zin in een ontzettend sappige kipburger? Met onze geheime marinade krijg je heerlijke sappige burgers, die toch een knapperig korstje hebben. De marinade bestaat uit slechts twee ingrediënten en het mooiste is dat je ze waarschijnlijk al gewoon in huis hebt!
Echt sappige kipburgers
Deze kipburgers zijn fantastisch en iedere keer dat ik ze maak krijg ik complimenten. En dat terwijl ze zo mega simpel te maken zijn! Deze keer maken we de kipburgers met kaas, ijsbergsla en een Sriracha-mayo-sausje, maar kies gerust de toppings die jij lekker vindt bij je kipburgers. Ik serveer ze ook wel eens zonder brood met Kewpie mayonaise, tonkatsu-saus en bonito flakes.
Geheime marinade
Nu het recept voor sappige kipburgers online staat en iedereen het kan zien is het recept natuurlijk niet lang meer geheim. De marinade bestaat uit slechts twee ingrediënten: sojasaus en ei. That’s it! Waarschijnlijk heb je ze gewoon al in huis. Geen ingewikkeld gedoe: gewoon het ei loskloppen, een scheutje soja erbij, goed doorroeren en hoppa, je kip erbij. Minimaal 10 minuten laten liggen en je bent klaar om te paneren. Doordat er al ei in de marinade zit, gaat dit ook heel makkelijk. Laat je kip een beetje uitdruipen en druk hem daarna meteen in de Panko. Misschien had het recept beter “mega simpele kipburgers” moeten heten.
Het is voor dit recept wel extra belangrijk dat je geen ketjap of zoete soja gebruikt. Je krijgt dan een heel andere resultaat. Twijfel je of je wel de goede saus te pakken hebt, lees dan zeker even ons artikel over het verschil tussen ketjap en sojasaus.
Pin deze Sappige kipburgers (met geheime marinade)!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.