Echt sappige kipburgers (met geheime marinade)

Zin in een ontzettend sappige kipburger? Met onze geheime marinade krijg je heerlijke sappige burgers, die toch een knapperig korstje hebben. De marinade bestaat uit slechts twee ingrediënten en het mooiste is dat je ze waarschijnlijk al gewoon in huis hebt!

Echt sappige kipburgers

Deze kipburgers zijn fantastisch en iedere keer dat ik ze maak krijg ik complimenten. En dat terwijl ze zo mega simpel te maken zijn! Deze keer maken we de kipburgers met kaas, ijsbergsla en een Sriracha-mayo-sausje, maar kies gerust de toppings die jij lekker vindt bij je kipburgers. Ik serveer ze ook wel eens zonder brood met Kewpie mayonaise, tonkatsu-saus en bonito flakes.

sappige kipburgers

Geheime marinade

Nu het recept online staat en iedereen het kan zien is het recept natuurlijk niet lang meer geheim. De marinade bestaat uit slechts twee ingrediënten: sojasaus en ei. That’s it! Waarschijnlijk heb je ze gewoon al in huis. Geen ingewikkeld gedoe: gewoon het ei loskloppen, een scheutje soja erbij, goed doorroeren en hoppa, je kip erbij. Minimaal 10 minuten laten liggen en je bent klaar om te paneren. Doordat er al ei in de marinade zit, gaat dit ook heel makkelijk. Laat je kip een beetje uitdruipen en druk hem daarna meteen in de Panko. Misschien had het recept beter “mega simpele kipburgers” moeten heten.

Het is voor dit recept wel extra belangrijk dat je geen ketjap of zoete soja gebruikt. Je krijgt dan een heel andere resultaat. Twijfel je of je wel de goede saus te pakken hebt, lees dan zeker even ons artikel over het verschil tussen ketjap en sojasaus.

Echt sappige kipburgers (met geheime marinade!)

Zin in een ontzettend sappige kipburger? Met onze geheime marinade krijg je heerlijke sappige burgers, die toch een knapperig korstje hebben. De marinade bestaat uit slechts twee ingrediënten en het mooiste is dat je ze waarschijnlijk al gewoon in huis hebt!
Porties 2 burgers
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
marineren 15 min

Ingrediënten

  • 2 kipfilets of 1 dubbele
  • 1 ei
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 4 handjes Panko
  • 1 goede laag neutrale olie bv. arachide-, rijst-, of zonnebloemolie
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 2 handjes ijsbergsla
  • mayonaise
  • Sriracha

Instructies

  • Leg je kipfilet tussen bakpapier of plasticfolie en sla ze plat. Ik gebruik hier een houten vleeshamer voor, maar het werkt ook prima met een zware koekenpan of zelfs de palm van je hand.
  • Klop je ei los met de sojasaus en leg de kipfilets erin. Is je ei klein en je kipfilet groot? Dan heb je misschien een dubbele hoeveelheid marinade nodig.
    Laat 10 tot 15 minuten marineren, langer mag ook.
  • Laat de kip een beetje uitlekken en druk het dan in de Panko. Goed aandrukken. Ik verkruimel meestal een klein beetje van de Panko, strooi dit er nog over en druk het goed aan, om de gaatjes te vullen.
  • Verwarm een laagje olie in je pan, we gaan voor een shallow fry (ondiep frituren), tot de olie ongeveer 180 graden is. Dit kun je meten met een kookthermometer. Ik gebruik meestal een houten chopstick en steek deze in de olie. Als er bubbeltjes ontstaan is je olie goed!
    Bak je kipburgers tot ze goudbruin zijn.
  • Rooster eventueel je broodjes en besmeer met mayo en Sriracha. Kip erop, kaas daar weer op, lekker laag crunchy ijsbergsla en dat het kapje! Klaar om te smullen! Eet smakelijk.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: fushion, Westers
Trefwoord: burger, hamburger, kipburger, makkelijk, marinade

Pin deze Sappige kipburgers (met geheime marinade)!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

beste kipburgers

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close