Echte Franse uiensoep is een heerlijke, luxe soep die eigenlijk heel goedkoop te maken is. Uien en bouillon zijn immers geen dure ingrediënten en veel meer heb je niet nodig!
Franse uiensoep
Een echte Franse uiensoep vergt vooral wat geduld; je bent bijna 2,5 uur verder voordat je van je soep kunt genieten. Gelukkig hoef je zelf niet de hele tijd bij je pan te blijven. Het meeste werk is het snijden van je uien, maar met hulp van een mandoline is dat ook zo geregeld. Heb je geen mandoline? Dan is het een goede oefening om je snijdkunsten te oefenen.
Klinkt deze soep toch als teveel werk? Probeer dan eens onze luie versie voor de uiensoep.
Budget Soep
Door de eenvoudige ingrediënten is de soep vrij goedkoop te maken. De wijn en gruyère kaas maken het misschien iets duurder, maar mocht je op je budget willen letten, dan kun je de wijn weglaten en de gruyère kaas vervangen door gewone jonge- of belegen kaas.
Pin deze Echte Franse uiensoep
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Hoi Mariska
Wat ’n geweldige blog heb je toch! Ik maak zeker 1a2 per week ’n gerecht van je blog!
Super leuk om te horen Wim! Heb je een favoriet recept of ga je iedere keer voor iets anders?