Echte Pad Thai zoals in Thailand

Deel met vrienden en familie

Pad Thai is het populairste recept uit de Thaise keuken, zeker onder toeristen. Inmiddels is het gerecht ook een beetje berucht omdat er buiten Thailand inmiddels heel veel variaties op zijn. Dit is het recept voor een Pad Thai, net zoals in Thailand!

Authentieke Pad Thai

Uiteraard kun je het recept anders maken, versimpelen of meer in Nederland gebruikte ingrediënten gebruiken, maar dit recept zorgt voor een echt authentieke Thaise Pad Thai. Ik heb dit recept leren maken tijdens een kookcursus in Chiang Mai en heb mee mogen kijken in een van Bangkok meest beroemde Pad Thai restaurants. Het kan zijn dat je voor de ingrediënten langs een toko moet; mijn favoriet is Amazing Oriental. De belangrijkste ingrediënten voor een echte authentieke smaak zijn:

  • tamarinde
  • gedroogde garnalen
  • Thaise vissaus
  • Thaise palm suiker
  • Rijst noodles

Mist er niet wat?

Oh ja.. mocht je nu denken: ik zie op je foto helemaal geen garnalen! Dat klopt, nadat ik alles in huis had gehaald voor de Pad Thai en mijn garnalen ontdooid waren stonken die zoooo, dat het me niet verstandig leek om ze te gebruiken :(. Dit geeft overigens niets, je kunt ook een vegetarische versie maken of eentje met kip. Vervang dan gewoon simpel weg de garnalen met in repen snijden kipfilet. 

Echte thaise pad thai

Authentieke Pad Thai

Pad Thai is het populairste recept uit de Thaise keuken, zeker onder toeristen. Inmiddels is het gerecht ook een beetje berucht omdat er buiten Thailand inmiddels heel veel variaties op zijn. Dit is het recept voor een Pad Thai, net zoals in Thailand!
Porties 2 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

De saus

  • 35 gr palmsuiker
  • 2 eetlepels tamarinde saus/pasta
  • 2 eetlepels vissaus
  • 3 eetlepels water kokend

De Pad Thai

  • 150 gr dunne rijstnoedels  (ongeveer 2-3 mm dik, dus geen rijst vermicelli)
  • 6-12 grote garnalen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel ingelegde Chinese radijs (pickled daikon / rettich)
  • 5 stengels Chinese bieslook (knoflook bieslook)
  • 50 gr firm tofu stevige/pressed tofu geen silken tofu
  • 1 theelepel gedroogde kleine garnalen
  • 2 eieren losgeklopt
  • 2 handjes taugé
  • neutrale olie

Garnering

  • limoen
  • pinda;s
  • chilipoeder
  • suiker

Instructies

  • Laat de rijstnoedels in heet water weken, meestal 5 minuten, maar kijk je verpakking na. Giet af en spoel na met koud water om te voorkomen dat ze gaan plakken.
  • Snipper je sjalot en teentjes knoflook fijn. Snijd de inlegde radijs en tofu in kleine blokjes. De Chinese bieslook mag in stukken van 3-4 centimeter. Zorg dat je alle ingrediënten binnen handbereik hebt.
  • Meng de ingrediënten van de saus door elkaar en zet opzij.
  • Verwarm wat olie in een wok en bak hier de grote garnalen in gaar. Haal de garnalen weer uit de pan.
  • Voeg een scheut olie toe in de pan en bak hierin de knoflook, sjalot, radijs, gedroogde garnalen en stukjes tofu.
  • Zodra de knoflook een beetje bruin begint te worden, voegen we snel de noedels en de saus toe. Goed doorroeren, tot de noedels de saus hebben opgenomen.
  • Schuif alles opzij en giet hierin je ei. Schep de inhoud van de pan nu vervolgens op het ei en roer goed door.
  • Haal je wok van het vuur en voeg de taugé en Chinese bieslook toe.
  • Serveer met de gebakken garnalen en garneer met een stukje limoen, wat gehakte pinda’s, chilipoeder en wat suiker.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Aziatisch, Thais
Trefwoord: noodles, snel

Pin deze Pad Thai

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Echte Pad Thai zoals in Thailand

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close