Echte Pad Thai zoals in Thailand

Echte Pad Thai zoals in Thailand

Pad Thai is het populairste recept uit de Thaise keuken, zeker onder toeristen. Inmiddels is het gerecht ook een beetje berucht omdat er buiten Thailand inmiddels heel veel variaties op zijn. Dit is het recept voor een Pad Thai, net zoals in Thailand!

Uiteraard kun je het recept anders maken, versimpelen of meer in Nederland gebruikte ingrediënten gebruiken, maar dit recept zorgt voor een echt authentieke Thaise Pad Thai. Ik heb dit recept leren maken tijdens een kookcursus in Chiang Mai en heb mee mogen kijken in een van Bangkok meest beroemde Pad Thai restaurants. Het kan zijn dat je voor de ingrediënten langs een toko moet; mijn favoriet is Amazing Oriental.

Echte thaise pad thai

Ingrediënten Echte Pad Thai zoals in Thailand

voor twee personen

De saus
35 gram palmsuiker
2 eetlepels tamarinde saus/pasta
2 eetlepels vissaus
3 eetlepels kokend water

De rest van de pad thai
150 gr dunne rijstnoedels (ongeveer 2-3 mm dik, dus geen rijst vermicelli)
6-12 grote garnalen
2 teentjes knoflook
1 kleine sjalot
1 eetlepel ingelegde Chinese radijs (pickled daikon / rettich)
5 stengels Chinese bieslook (knoflook bieslook)
50 gr stevige tofu (firm / pressed tofu, GEEN SILKEN TOFU)
1 theelepel gedroogde kleine garnalen
2 eieren (licht losgeklopt)
1 à 2 handjes taugé

Plantaardige olie om in te bakken (rijst- of arachideolie)

Ter garnering
limoen
pinda’s
chilipoeder
suiker

Bereiding

  1. Laat de rijstnoedels in heet water weken, meestal 5 minuten, maar kijk je verpakking na. Giet af en spoel na met koud water om te voorkomen dat ze gaan plakken.
  2. Snipper je sjalot en teentjes knoflook fijn. Snijd de inlegde radijs en tofu in kleine blokjes. De Chinese bieslook mag in stukken van 3-4 centimeter. Zorg dat je alle ingrediënten binnen handbereik hebt.
  3. Meng de ingrediënten van de saus door elkaar en zet opzij.
  4. Verwarm wat olie in een wok en bak hier de grote garnalen in gaar. Haal de garnalen weer uit de pan.
  5. Voeg een scheut olie toe in de pan en bak hierin de knoflook, sjalot, radijs, gedroogde garnalen en stukjes tofu.
  6. Zodra de knoflook een beetje bruin begint te worden, voegen we snel de noedels en de saus toe. Goed doorroeren, tot de noedels de saus hebben opgenomen.
  7. Schuif alles opzij en giet hierin je ei. Schep de inhoud van de pan nu vervolgens op het ei en roer goed door.
  8. Haal je wok van het vuur en voeg de taugé en Chinese bieslook toe.
  9. Serveer met de gebakken garnalen en garneer met een stukje limoen, wat gehakte pinda’s, chilipoeder en wat suiker.

Oh ja.. mocht je nu denken: ik zie op je foto helemaal geen garnalen! Dat klopt, nadat ik alles in huis had gehaald voor de Pad Thai en mijn garnalen ontdooid waren stonken die zoooo, dat het me niet verstandig leek om ze te gebruiken :(.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *