Pad Thai is het populairste recept uit de Thaise keuken, zeker onder toeristen. Inmiddels is het gerecht ook een beetje berucht omdat er buiten Thailand inmiddels heel veel variaties op zijn. Dit is het recept voor een Pad Thai, net zoals in Thailand!
Authentieke Pad Thai
Uiteraard kun je het recept anders maken, versimpelen of meer in Nederland gebruikte ingrediënten gebruiken, maar dit recept zorgt voor een echt authentieke Thaise Pad Thai. Ik heb dit recept leren maken tijdens een kookcursus in Chiang Mai en heb mee mogen kijken in een van Bangkok meest beroemde Pad Thai restaurants. Het kan zijn dat je voor de ingrediënten langs een toko moet; mijn favoriet is Amazing Oriental. De belangrijkste ingrediënten voor een echte authentieke smaak zijn:
- tamarinde
- gedroogde garnalen
- Thaise vissaus
- Thaise palm suiker
- Rijst noodles
Mist er niet wat?
Oh ja.. mocht je nu denken: ik zie op je foto helemaal geen garnalen! Dat klopt, nadat ik alles in huis had gehaald voor de Pad Thai en mijn garnalen ontdooid waren stonken die zoooo, dat het me niet verstandig leek om ze te gebruiken :(. Dit geeft overigens niets, je kunt ook een vegetarische versie maken of eentje met kip. Vervang dan gewoon simpel weg de garnalen met in repen snijden kipfilet.
Pin deze Pad Thai
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.