Koolhydraatarme Ei – Bacon nestjes

Deel met vrienden en familie

 

Koolhydraatarme Ei – Bacon nestjes. Spek en eieren passen bij elkaar zoals Mickey en Mini, frietjes en mayo, warme chocolademelk en slagroom, Brad en Angelina, fish and chips….  Een echte klassieker. A match made in heaven.


Dit weekend besloot ik ze niet in de pan te bakken, maar in de oven. En boyyyyy wat waren ze lekker. We hadden er twee per persoon, maar we hadden er nog wel veel meer op gekund.  Ik heb al mijn weerstand moeten gebruiken om eerst nog een foto te kunnen maken voor deze blogpost. Ze roken zo goed, ik kon me amper beheersen.

 

Ingrediënten Koolhydraatarme Ei – Bacon nestjes

voor 4 Ei-Bacon nestjes
4 plakken bacon
2 eieren
2 eetlepels parmazaanse kaas (optioneel)
Zout & peper naar smaak
Olie om in te vetten

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 180 C.
  2. Vet de bodem van je muffinbakjes in met een klein beetje olie. Iets meer werk, maar wel handiger is een stukje bakpapier knippen en onderin leggen.
  3. Snijd je bacon in de lengte door midden en haal eventueel overtollig vet weg. Plaats 2 reepjes bacon per nestje in de muffinvorm. Zorg dat de reepjes elkaar een beetje overlappen
  4. Kluts je eieren goed in een kom en voeg eventueel je kaas toe. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Let erop dat je niet teveel zout gebruikt, de bacon is ook zout. Giet ze vervolgens in de met bacon beklede muffinvormpjes.
  5. Plaats je eieren in de oven.  — Nu heb je mooi even de tijd om te gaan douchen 😉 — en haal ze er na 20 minuten weer uit. Vergeet niet het bakpapier van je ei-bacon nestjes af te halen, indien je dit gebruikt hebt.

Genieten! Niet alleen lekker als ontbijt, maar ik denk dat ze het ook erg goed zullen doen bij de lunch of een brunch. Omdat ze in de oven gaan, kun je ook heel gemakkelijk voor meerdere mensen tegelijk eieren klaar maken. Je kunt ze makkelijk één á twee dagen in de koelkast bewaren en ze dan koud eten, maar warm zijn ze natuurlijk het lekkerst.

Bacon ei nestjes

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close