Espresso Martini – een heerlijke koffie cocktail

Koffie en alcohol vormen een perfecte combinatie. Je zou een Espresso Martini kunnen zien als een volwassen versie van een Wodka – Red Bull. Deze cocktail doet het ook heel goed als toetje na een flinke maaltijd, zoals het Kerstdiner!

De Espresso Martini is bezig aan een stevige opmars. Je ziet deze cocktail steeds vaker op de menukaart staan en om mij heen bestellen mensen het ook steeds vaker. Zelf doe ik er ook graag aan mee :).

Vaak wordt het mooie schuim bovenop aangezien voor room. Niets is minder waar: het schuimlaagje ontstaat door het schudden!

Koffielikeur

Behalve wodka en koffie gaat er in deze Espresso Martini ook koffielikeur. De populairste optie is Kahlúa, maar je kunt elke soort koffielikeur gebruiken. Zelf heb ik nog een fles uit Curaçao staan die ik graag gebruik.

Espresso Martini koffie cocktail

Ingrediënten Espresso Martini

40 ml wodka
25 ml koffielikeur
100 ml koffie
+ scheutje suikersiroop

Overige benodigdheden: martini glazen, cocktailshaker, een zeefje en veel ijsblokjes

En zo bereiden we deze koffiecocktail!

  1. Vul de martini glazen met ijs om ze te koelen. Neem een cocktailshaker en giet hier de wodka, koffielikeur, koffie en suikersiroop in. Vul aan met flink wat ijs.
  2. Sluit de cocktailshaker en schud heel goed en stevig. Het is belangrijker om goed stevig te schudden, dan heel erg lang te schudden, op een gegeven moment gaat het ijs namelijk smelten en verwatert de cocktail. Ik houd meestal de stelregel aan: maximaal 10 seconden schudden.
  3. Haal het ijs uit de martini glazen en schenk door een zeefje heen de Espresso Martini in het glas!

Pin deze Espresso Martini!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close