Espresso Martini – een heerlijke koffie cocktail

Deel met vrienden en familie

Koffie en alcohol vormen een perfecte combinatie. Je zou een Espresso Martini kunnen zien als een volwassen versie van een Wodka – Red Bull. Deze cocktail doet het ook heel goed als toetje na een flinke maaltijd, zoals het Kerstdiner!

Espresso Martini

De Espresso Martini is bezig aan een stevige opmars. Je ziet deze cocktail steeds vaker op de menukaart staan en om mij heen bestellen mensen het ook steeds vaker. Zelf doe ik er ook graag aan mee, wellicht heeft dat wat mijn liefde voor ijskoffie te maken. Vaak wordt het mooie schuim bovenop aangezien voor room. Niets is minder waar: het schuimlaagje ontstaat door het schudden!

Koffielikeur

Behalve wodka en koffie gaat er in deze Espresso Martini ook koffielikeur. De populairste optie is Kahlúa, maar je kunt elke soort koffielikeur gebruiken. Zo heeft Boomsma ook een lekkere in het assortiment. Zelf heb ik nog een fles uit Curaçao staan die ik graag gebruik.

Niet alle koffielikeuren zijn even zoet. Is dit de eerste keer dat je dit recept gaat maken dan kan het handig zijn om eerst even te proeven voordat je suikersiroop toevoegt.

Espresso Martini

Koffie en alcohol vormen een perfecte combinatie. Je zou een Espresso Martini kunnen zien als een volwassen versie van een Wodka – Red Bull. Deze cocktail doet het ook heel goed als toetje na een flinke maaltijd, zoals het Kerstdiner!
Porties 1 cocktail
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten

Kookgerei

  • cocktailshaker 
  • martini glas
  • zeefje

Ingrediënten

  • 40 ml wodka
  • 25 ml koffielikeur
  • 100 ml koffie sterke
  • 1 scheutje suikersiroop
  • 2 scheppen ijsblokjes

Instructies

  • Vul de martini glazen met ijs om ze te koelen.
    2 scheppen ijsblokjes
  • Neem een cocktailshaker en giet hier de wodka, koffielikeur, koffie en suikersiroop in. Vul aan met flink wat ijs.
    40 ml wodka, 25 ml koffielikeur, 100 ml koffie, 1 scheutje suikersiroop, 2 scheppen ijsblokjes
  • Sluit de cocktailshaker en schud heel goed en stevig. Het is belangrijker om goed stevig te schudden, dan heel erg lang te schudden, op een gegeven moment gaat het ijs namelijk smelten en verwatert de cocktail. Ik houd meestal de stelregel aan: maximaal 10 seconden schudden.
  • Haal het ijs uit de martini glazen en schenk door een zeefje heen de Espresso Martini in het glas!
Auteur: Mariska
Gang: Drankje, toetje
Keuken: fushion
Trefwoord: cocktail, Koffie

Pin deze Espresso Martini!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Espresso Martini koffie cocktail

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close