Deze Espresso Martini Trifle is natuurlijk geïnspireerd op de zeer bekende cocktail. Dit makkelijk te maken koffietoetje steelt makkelijk de show. Wie is er nou niet gek op koffie in zijn dessert?
Cocktail als koffietoetje
De Espresso Martini kennen we natuurlijk allemaal als cocktail. Dit was dan ook duidelijk de inspiratie voor dit toetje. We laten wel de wodka weg en gebruiken uitsluitend koffielikeur, want dat smaakt nou eenmaal beter in een toetje.
Espresso Martini Trifle
Trifle is een Engels dessert dat bestaat uit verschillende laagjes, waarvan er eentje altijd cake is, eentje room en de andere een soort vla of custard. En altijd alcohol. Voor de cake gaan we voor chocoladecake, voor de vla hebben we een heerlijk koffiemengsel en de likeur is natuurlijk koffielikeur!
Vaak zit er ook jam bij, maar dat slaan we bij de Espresso Martini Trifle over; mocht je dat er toch wel heel graag bij hebben, dan zou ik voor sinaasappel gaan.
Zelf serveer ik dit koffietoetje in hoge glazen, als knipoog naar de cocktail, maar je kunt het ook heel goed in een traditionele trifle vorm serveren. Het is dan leuk om de laagjes te verdubbelen. Dus koffieroom, chocoladecake, slagroom en dan alles overnieuw.
Pin deze Espresso Martini trifle!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.