Espresso Martini Trifle

Deel met vrienden en familie

Deze Espresso Martini Trifle is natuurlijk geïnspireerd op de zeer bekende cocktail. Dit makkelijk te maken koffietoetje steelt makkelijk de show. Wie is er nou niet gek op koffie in zijn dessert?

Cocktail als koffietoetje

De Espresso Martini kennen we natuurlijk allemaal als cocktail. Dit was dan ook duidelijk de inspiratie voor dit toetje. We laten wel de wodka weg en gebruiken uitsluitend koffielikeur, want dat smaakt nou eenmaal beter in een toetje.

Espresso Martini koffie cocktail

Espresso Martini Trifle

Trifle is een Engels dessert dat bestaat uit verschillende laagjes, waarvan er eentje altijd cake is, eentje room en de andere een soort vla of custard. En altijd alcohol. Voor de cake gaan we voor chocoladecake, voor de vla hebben we een heerlijk koffiemengsel en de likeur is natuurlijk koffielikeur!

Vaak zit er ook jam bij, maar dat slaan we bij de Espresso Martini Trifle over; mocht je dat er toch wel heel graag bij hebben, dan zou ik voor sinaasappel gaan.

Koffie toetje trifle

Zelf serveer ik dit koffietoetje in hoge glazen, als knipoog naar de cocktail, maar je kunt het ook heel goed in een traditionele trifle vorm serveren. Het is dan leuk om de laagjes te verdubbelen. Dus koffieroom, chocoladecake, slagroom en dan alles overnieuw.

Espresso Martini Trifle

Deze Espresso Martini Trifle is natuurlijk geïnspireerd op de zeer bekende cocktail. Dit makkelijk te maken koffietoetje steelt makkelijk de show. Wie is er nou niet gek op koffie in zijn dessert?
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

Koffie laag

  • 1.5 eetlepel suiker
  • 1 eetlepel oploskoffie / Instant koffie korrels
  • 200 gr crème fraîche
  • 125 ml slagroom ongeslagen
  • 3 eetlepels koffielikeur

Cake laag

  • 200 gr chocoladecake

Room laag

  • 125 ml slagroom
  • 1.5 eetlepels suiker

Afmaken

  • 8 chocolade koffieboontjes

Instructies

  • Meng suiker met de koffiekorrels en maal fijn met bijvoorbeeld een vijzel
    1.5 eetlepel suiker, 1 eetlepel oploskoffie / Instant koffie
  • Doe dit samen met de crème fraiche en room in een flinke kom en klop die stijf.
    200 gr crème fraîche, 125 ml slagroom
  • Liever (een deel) alcoholvrij? Dan sla je deze stap over.
    Schep de koffielikeur erbij en roer rustig door. Proef en voeg naar smaak meer likeur toe.
    3 eetlepels koffielikeur
  • Verdeel over de glazen en verkruimel hier de chocoladecake over.
    200 gr chocoladecake
  • Meng room met suiker en klop dit lobbig. Schep dit bovenop de chocoladecake.
    125 ml slagroom, 1.5 eetlepels suiker
  • Maak af met chocolade koffieboontjes!
    8 chocolade koffieboontjes
Auteur: Mariska
Gang: Dessert
Keuken: fushion
Trefwoord: kerst, kerst dessert, Koffie

Pin deze Espresso Martini trifle!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Koffie toetje trifle

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close