Espresso Tonic

Deel met vrienden en familie

Trek in koffie, maar ook in wat verfrissends en zomers? Dan kan de Espresso Tonic zomaar hét drankje voor jou zijn! Je ziet dit verrassende drankje steeds vaker op de menukaarten van hippe cafés terug. Je kunt een Espresso Tonic ook tegenkomen als Sparkling Espresso of Coffee Tonic!

Espresso Tonic

De Espresso Tonic werd voor het eerst geserveerd in Helsingborg, Zweden. In het hippe koffietentje Koppi mengden ze wat overgebleven tonic van een bedrijfsfeest met wat koffie en tadáá: de Espresso Tonic was geboren. Sinds 2007 staat het bij hen op de kaart en in de jaren daarna is het ontzettend populair geworden in Scandinavië. Inmiddels heeft het de hele wereld veroverd. Niet alleen omdat het ontzettend lekker is, want dat is het echt, maar ook omdat het er heel mooi uitziet, wat het natuurlijk weer erg goed doet op Instagram en TikTok.

Zelf geven wij de voorkeur aan een bloemige tonic, dat combineert heel goed met het licht bittere van koffie. Het sliertje sinaasappelschil is ook zeker niet alleen voor de sier: koffie en sinaasappel zijn namelijk ontzettend goede smaakvrienden en niet geheel toevallig zijn sinaasappel en tonic dat ook. Met het soort koffie kun je experimenteren en het is ook heel populair om cold brew koffie te gebruiken.

Liefhebbers van ijskoffie

Ben jij ook zo gek op ijskoffie? Dan zit je bij Flying Foodie helemaal goed. Probeer bijvoorbeeld ook eens een van de volgende recepten:

Espresso Tonic

Trek in koffie, maar ook in wat verfrissends en zomers? Dan kan de Espresso Tonic zomaar hét drankje voor jou zijn! Je ziet dit verrassende drankje steeds vaker op de menukaarten van hippe cafés terug. Je kunt een Espresso Tonic ook tegenkomen als Sparkling Espresso of Coffee Tonic!
Porties 1 glas
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten

Ingrediënten

  • 2 scheppen ijsblokjes
  • 1 shot espresso
  • 1 flesje tonic zie notitie
  • 1 reep sinaasappelschil ter garnering en voor de smaak

Instructies

  • Vul een glas met flink wat ijs. Giet hier de tonic overheen tot ongeveer de helft van je glas vol zit.
  • Zet de koffie en voeg naar smaak suiker toe, dit smelt nu nog makkelijk in de warme koffie. Gebruik je suikersiroop, dan kun je dit ook achteraf doen. Vaak is de tonic zoet genoeg en heb je het niet nodig.
  • Schenk de koffie (voorzichtig!) bovenop de tonic met ijs. Ik giet de koffie het liefst op een ijsklontje. Het is de bedoeling dat je de laagjes duidelijk blijft zien.
  • Snijd een reep sinaasappel en rol deze een beetje op. Serveer in je Espresso Tonic.

Notities

Kies voor de tonic het liefst voor een bloemige, florale tonic, voor het lekkerste resultaat!
Auteur: Mariska
Gang: Drankje
Keuken: Westers
Trefwoord: IJskoffie, Koffie, tonic

Pin deze Espresso Tonic!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Espresso Tonic koffie cocktail

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close