Maak zelf heerlijk karamelijs zonder ijsmachine en met slechts drie ingrediënten! Makkelijker kan haast niet!
Geen liefhebber van zoet? Sla dit recept dan zeker over, want zoet is het zeker weten. Niet zo gek natuurlijk voor karamelijs. Je kunt dit ijs zowel met gezouten als gewone karamel maken. Voor beide versies heb je geen ijsmachine nodig!
Ingrediënten karamelijs zonder ijsmachine!
1 portie (gezouten) karamel
400 ml room
400 ml gecondenseerde melk
Bereiding karamelijs zonder ijsmachine
- Klop de room stijf. Je hoeft geen suiker toe te voegen aan de room, de karamel maakt het geheel al zoet genoeg.
- Meng in een flinke kom de inhoud van een blikje gecondenseerde melk met de helft van de karamel. Schraap goed alle gecondenseerde melk uit het blikje, er blijft veel aan de randen hangen.
- Schep de slagroom beetje bij beetje door je karamelmengsel.
- Schep 1/3 deel van het mengel in de bak waarin je het ijs wilt invriezen. Drizzel hierover 1/3 deel van de overgebleven karamelsaus heen.
- Herhaal deze stap nog twee keer. Haal eventueel een satéprikker door de bovenste laag karamel om een mooi effect te creëren. Eerlijk is eerlijk, straks als je bolletjes schept, zie je daar niets meer van.
- Plaats je bak in de vriezer en in 4 tot 6 uur heb je heerlijk ijs!
Simpel toch?
Hoeveel is een portie caramel?
Zoveel als je maakt volgens het recept in de link. Denk zo’n 300-400 ml.