Paddenstoelen pasta met room is al een ontzettend lekker gerecht, maar met een paar tips maak je deze pasta helemaal fantastisch en ook nog eens razendsnel klaar. Dit recept is ook heel makkelijk lactosevrij en vegan te maken!
Fantastische paddenstoelen pasta met room
In het recept lees je natuurlijk exact hoe je deze pasta maakt, maar hier al een tipje van de sluier:
- Pasta koken op de perfecte manier (lees hier welke fouten je moet vermijden)
- Paddenstoelen scheuren in plaats van snijden
- Knoflook niet snipperen, maar pletten
- Uien niet als eerste fruiten
- Pijnboompitten meebakken in plaats van los roosteren
- Pasta afmaken in de saus
- Afmaken met verse peterselie en citroenrasp
Welke room gebruik je voor deze pasta?
Veel mensen vinden de term ‘room’ in een recept verwarrend en twijfelen wat ze dan precies moeten gebruiken. Voor deze pasta is de room die je gebruikt gewone ongeklopte slagroom. Je weet wel, die je met een mixer stijf kunt kloppen tot slagroom.
Kan ik ook kookroom gebruiken voor paddenstoelen pasta?
Ja, dat kan zeker. Zelf vind ik dat het vaak minder lekker smaakt. Het is een combinatie van melk, slagroom en stabilisators. In sommige merken wordt zelfs koolzaad- en palmolie toegevoegd. Bekijk dus van tevoren goed de verpakking.
Kan het ook vegan of zonder lactose?
Ook dat kan zeker! Je hebt lactosevrije room, die toch wordt gemaakt van koemelk. Een fijn vegan alternatief is kookroom op basis van haver.
Gek op pasta?
Probeer dan ook eens:
Pin deze Fantastische paddenstoelen pasta met room!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.