Fantastische paddenstoelen pasta met room

Paddenstoelen pasta met room is al een ontzettend lekker gerecht, maar met een paar tips maak je deze pasta helemaal fantastisch en ook nog eens razendsnel klaar. Dit recept is ook heel makkelijk lactosevrij en vegan te maken!

romige paddenstoelen pasta

Fantastische paddenstoelen pasta met room

In het recept lees je natuurlijk exact hoe je deze pasta maakt, maar hier al een tipje van de sluier:

  • Pasta koken op de perfecte manier (lees hier welke fouten je moet vermijden)
  • Paddenstoelen scheuren in plaats van snijden
  • Knoflook niet snipperen, maar pletten
  • Uien niet als eerste fruiten
  • Pijnboompitten meebakken in plaats van los roosteren
  • Pasta afmaken in de saus
  • Afmaken met verse peterselie en citroenrasp

Welke room gebruik je voor deze pasta?

Veel mensen vinden de term ‘room’ in een recept verwarrend en twijfelen wat ze dan precies moeten gebruiken. Voor deze pasta is de room die je gebruikt gewone ongeklopte slagroom. Je weet wel, die je met een mixer stijf kunt kloppen tot slagroom.

Kan ik ook kookroom gebruiken voor paddenstoelen pasta?

Ja, dat kan zeker. Zelf vind ik dat het vaak minder lekker smaakt. Het is een combinatie van melk, slagroom en stabilisators. In sommige merken wordt zelfs koolzaad- en palmolie toegevoegd. Bekijk dus van tevoren goed de verpakking.
Fantastische paddenstoelen pasta met room en pijnboompitten

Kan het ook vegan of zonder lactose?
Ook dat kan zeker! Je hebt lactosevrije room, die toch wordt gemaakt van koemelk. Een fijn vegan alternatief is kookroom op basis van haver.

Fantastische Paddenstoelen Pasta met room

Paddenstoelen pasta met room is al een ontzettend lekker gerecht, maar met een paar tips maak je deze pasta helemaal fantastisch en ook nog eens razendsnel klaar. Dit recept is ook heel makkelijk lactosevrij en vegan te maken!
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min

Ingrediënten

  • 2-3 porties spaghetti
  • 1 rode ui (klein)
  • 400 gr gemengde paddenstoelen
  • 200 ml room (naar keuze)
  • 0.5 stuks citroen
  • 1 bosje verse peterselie
  • boter
  • zout, peper en olijfolie

Instructies

  • Breng water aan de kook met een goede hoeveelheid zout en kook de pasta 'al dente'. We gaan de pasta nog verwarmen met de saus, dus je wilt het niet te gaar hebben. Gooi het pastawater niet weg, dit hebben we nodig!
  • Snipper je ui en peterselie fijn. Plet een teen knoflook met de zijkant van je mes. Verwijder het schilletje wel.
  • Smelt de boter in de pan. Bak je paddenstoelen en zodra ze bruin worden mag de ui, knoflook en 1/3 van de peterselie erbij, samen met een snufje zout.
  • Voeg na 2-3 minuten de pijnboompitten toe. Die kun je gewoon mee bakken.
  • Voeg 3 minuten voordat je pasta klaar is de helft van de room toe aan je paddenstoelen. Laat het al roerend een beetje inkoken. Breng op smaak met peper. Zodra je pasta klaar is, gaat de rest van de room erbij.
  • Zodra de pasta al dente is, schep je met een tang de pasta zo vanuit het pastawater in je pan met paddenstoelen. Maak je geen zorgen om het aanhangende pastawater, dit heb je juist nodig! Het pastawater bevat zetmeel en helpt een mooie saus vormen.
  • Schep goed door. Te droog? Schep er dan wat extra pastawater bij.
  • Maak af met vers geraspte citroenschil en de rest van de peterselie.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: makkelijk, paddestoelen, pasta, peterselie, room, snel, vegan, vegetarisch

Gek op pasta?

Probeer dan ook eens:

Pin deze Fantastische paddenstoelen pasta met room!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Paddenstoelen pasta met room

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close