Mijn favoriete recepten van 2017

Deel met vrienden en familie

Favoriete recepten Flying Foodie 2017
Mijn favoriete recepten van 2017. Al mijn recepten zijn natuurlijk heerlijk 😉 maar deze gerechten kwamen het meest terug bij mij op tafel!

Het zal jullie niet verbazen dat ik regelmatig van mijn eigen blog kook. Het was ook een van de redenen om mijn blog te beginnen: zo kon ik mijn eigen recepten netjes bijhouden en terug vinden. Sommige gerechten kook ik misschien maar een keer per jaar, anderen komen vaker terug. Deze 10 recepten kwamen dit jaar zo vaak terug, dat het favorieten zijn geworden.

Mijn 10 favoriete recepten van 2017

Geheel op willekeurige volgorde:

Pizzarolletjes

Mini pizza rolletjes

mini pizza snack rollentjes
Deze heerlijke vega pizza rolletjes doen het altijd goed op feestjes. Het mooie is dat je ze makkelijk van tevoren kunt maken.

Kaaskroketjes

Kaaskroketjes

Homemade kaaskroketten recept
Voor 2017 had ik het voornemen om nu toch eens echt zelf een keer kroketjes te gaan maken. Pas laat in het jaar kwam ik eraan toe (oktober..), maar het resultaat mag er dan wel wezen!

Zuurkoolfrittata

Zuurkool frittata

Zuurkool frittata koolhydraatarm

Snel, simpel, koolhydraatarm. Soms heb je daar gewoon behoefte aan. Je hoeft alleen de worst te snijden, dus dit recept geeft ook nog eens weinig afwas. Altijd fijn. Beetje rucola met wat olijfolie en balsamico erbij en deze frittata is makkelijk een hoofdgerecht en lunch voor twee personen.

Buddha Bowl

Vega Buddha Bowl

Vega Buddha bowl met quinoa

Hij komt niet altijd precies zo op tafel als in het recept beschreven staat, maar wel vaak iets wat er heel erg op lijkt. Het leuke van dit soort bowls is dat je makkelijk kunt variëren met wat je nog in huis hebt of net even een ander sausje te maken.

Nog meer kroketjes

Garnalen kroketjes

Garnalenkroketjes handgemaakt

Dit recept gaat een klassieker bij ons worden. Een keer voor een feestje gemaakt, en nu vraagt iedereen steeds of ik ze weer wil maken. Deze kroketjes zitten lekker vol met Hollandse garnalen. Het is even wat werk (en geduld) om te maken, maar ze zijn écht de moeite waard.

Hartige pannenkoekjes

Courgette Pannenkoekjes

Koolhydraatarme courgette pannenkoekjes glutenvrij

Het liefst combineer ik deze hartige pannenkoekjes met een klein beetje mayonaise en een witvis, gebakken met Vadouvan kruiden. Simpel en smaakvol, daar hou ik van. Als ik deze pannenkoekjes meeneem naar kantoor, kijken mijn collega’s altijd jaloers naar mijn lunchbakje.

Groen en gezond

Super gezonde groene soep

Groene Soep lekker en gezond

Een van mijn favoriete recepten dit jaar om weer even bij te trekken. De goede groene kleur draagt ook erg bij aan het gevoel van gezond bezig zijn. De soep is ook koud heel lekker, dus ik nam hem regelmatig als lunch.

Thaise curry, maar dan anders

Thaise rode curry kipspiesjes

Thaise kipspiesjes met rode curry

Deze spiesjes zijn favoriet omdat ze makkelijk en snel te maken zijn en toch een echte Thaise curry smaak geven. Zelf heb ik niet altijd zin om helemaal te gaan wokken. Gewoon wat rijst of quinoa, wat gekruide komkommers en deze spiesjes en ik ben een gelukkig mens.

Koolhydraatarm genieten

Bloemkool couscous

Bloemkool couscous met kip tomaten en olijven
In 2017 ben ik gaan experimenteren met koolydraatarme avondmaaltijden en bloemkool couscous was daarbij een favoriet. Sowieso was 2017 voor mij echt een jaar waarin ik heel veel met bloemkool gedaan heb!

Stampot met een twist

Zoete aardappel zuurkool stampot

Zoete aardappel Zuurkool stamppot recept

Met dit recept heb ik eindelijk mijn man kunnen overtuigen dat zuurkool wel degelijk lekker is. En nu staat het dus regelmatig op tafel!

Dit waren ze dan, ik ben nu al benieuwd welke recepten in 2018 favoriet zullen worden. Het valt wel op dat ik vooral voor recepten ga die makkelijk en snel te maken zijn.

Een eervolle vermelding gaat nu wel naar een omelet die ik vul met gebakken paddestoelen, spinazie en kaas. Dit was absoluut een van mijn go-to recepten voor die dagen dat ik geen idee had wat te maken en geen tijd/zin had om uitgebreid te koken. Helaas heb ik hier nog steeds geen recept online van staan.

Welke recepten kwamen bij jullie regelmatig op tafel te staan dit afgelopen jaar?

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Een aantal heb ik gemaakt en die waren heel geslaagd, inderdaad 😉

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close