Deze feestelijke en hartige banketletter met gehakt is perfect voor iedereen die zoet is geweest, maar trek heeft in iets hartigs! Dus iedereen die naast alle pepernoten, chocolade en spijs ook wel iets met minder suiker op tafel wilt zetten kan aan de slag met dit eenvoudige recept.
Hartige banketletter
Heerlijk al die zoetigheid met Sinterklaas, maar vaak heb ik meer trek in iets hartigs. Een hartige banketletter is dan ideaal. Ik gebruik gemengd gehakt, maar je kan eigen alle soorten gehakt gebruiken. Ook kip of vega.
Is het net Sinterklaas geweest en heb je toch heel veel trek in deze letter? Maak dan in plaats van een letter een rondje en je hebt een hartige banketkrans! Hij is net zo lekker met Kerst 😉
Een paar extra tips
Tip: Kun je geen rol bladerdeeg krijgen maar alleen bevroren vierkantjes? Geen probleem. Je kunt dit op twee manieren oplossen. De simpelste (maar niet de mooiste) is de plakjes iets overlappend naast elkaar te leggen en op elkaar te drukken met je vinger. Een andere optie is een werkblad te besprenkelen met wat bloem en alle plakjes op elkaar te stapelen (wel even het plastic verwijderen ;)). Goed aan drukken en dit met een deegroller uit te rollen tot een rechthoekige lap.
Tip 2: Wees voorzichtig met de letter als hij nog warm is en laat hem niet van de plaat glijden, anders zit je net als ik met een gescheurde letter.
Pin deze Hartige banketletter met gehakt!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.