Feestelijke Koningsdag recepten

Deel met vrienden en familie

Feestelijke Koningsdag recepten voor een feestje thuis. Want als wij niet naar het feest kunnen, dan halen we het feest gewoon in huis. Zowel in oranje, als in rood-wit-blauw. Het feest kan beginnen, we blijven met z’n allen binnen! Teken vlaggetjes op je wangen en stap de keuken in!

Koningsdag recepten

Oranje fudge

Simpel, maar heel doeltreffend :). Heerlijke oranje fudge van witte chocolade met een vleugje minola. Dat laatste kun je trouwens prima vervangen door mandarijn of sinaasappel. Doen we niet moeilijk over.

Oranje Fudge met Minola

Het recept 

Rood-Wit-Blauw ontbijt

Als je de hele dag in stijl wilt feesten, hebben we ook een ontbijtrecept voor je. Bijkomend voordeel: het is ook nog eens heel gezond. Vervang de frambozen gerust door zomerkoninkjes (aardbeien)

Gezond Koningsdag ontbijt
Het recept 

Orange Velvet

Red Velvet kennen we inmiddels allemaal wel, maar orange velvet is net zo lekker en past natuurlijk helemaal bij Koningsdag! Beetje oranje frosting bovenop maakt het feest compleet!

RECEPT orange Velvet Konings Cupcakes

Het recept 

Spiesjes

Rood-wit-blauwe spiesjes. Feestelijk en zonder veel poespas te maken; leuk om met kleine kinderen te doen! Ook hier kun je de frambozen vervangen door aardbeien.

Rood wit blauwe koningsdag spiesjes

Het recept 

Vanille Sinaasappel Panna Cotta

Lekker romig, maak hem extra feestelijk met een scheut vanille- of sinaasappellikeur, het is immers feest! Dit kan makkelijk achteraf, dus je kunt de panna cotta voor het gehele gezin maken!

Vanille - Sinaasappel panna cotta
Het recept

Pompoen Roosjes

Iets meer tijd en zin in iets bijzonders? Probeer dan eens deze pompoenroosjes te maken. Het is makkelijker dan het lijkt!

pompoen roosjes met bladerdeeg
Het recept

Wortel rol cake

Heerlijke smeuïg, kruidig en zoet. Alles wat goed is aan een carrot cake, maar dan opgerold!

Opgerolde Carrot cake rol

Het recept

Als dat geen feestelijke recepten zijn, weet ik het ook niet meer. Ik hoop dat jullie ondanks alles toch een leuke dag zullen hebben. Het is jammer dan we het niet kunnen vieren zoals we gewend zijn, maar het is voor een goed doel! Echt geen zin om te koken, dan kun je altijd nog een oranje tompouce bestellen bij de Hema natuurlijk ;).

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close