Hartige filodeeg taart met courgette en feta

Deel met vrienden en familie

Recept hartig taart met filodeeg courgette en feta
Met dit recept maak je in een handomdraai een heerlijke hartige filodeeg taart met feta, courgette en munt. De basis is van filodeeg waardoor hij snel klaar is en de randjes lekker knapperig zullen zijn.


Hartige taarten zijn echt heerlijk. Super makkelijk te maken en het resultaat ziet er altijd heerlijk uit. Door filodeeg te gebruiken hoef je de hartige taart niet blind te bakken en verkort je de baktijd aanzienlijk. De hartige taart moet ongeveer 30 minuten in de oven, maar de voorbereiding zal niet meer dan 15 minuten in beslag nemen.

Recept hartig taart met filodeeg courgette en feta Recept hartig taart met filodeeg courgette en feta

 

Benodigdheden hartige courgette feta taart

voor vier porties
5 a 6 bladen filodeeg
2 kleine courgettes
150gr feta
30gr geraspte Parmezaanse kaas
5 eieren
Rasp van 1/4 citroen
4 takjes munt
olijfolie & peper

Bereiding hartige courgette feta taart

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius
  2. Vet je bakvorm goed in met olijfolie en bekleed deze met de bladen filodeeg. Smeer elk blad licht in met olijfolie. De bladen mogen best boven de vorm uitsteken, deze delen zullen straks heerlijk knapperig worden.
  3. Snijd de courgettes overlangs in vier stukken en snijd deze vervolgens in plakken van ongeveer één centimeter.
  4. Warm één eetlepel olijfolie op in een koekenpan en bak hierin de courgette stukjes, tot ze goudbruin zijn.
  5. Snijd de munt fijn, verkruimel de feta en klop de eieren los met wat peper. Leg een beetje munt en feta apart en meng de rest met de courgette, Parmezaanse kaas en eieren.
  6. Giet het mengel in je met filodeeg beklede bakvorm en bak het geheel af in ongeveer 30 minuten in het midden van de oven.
  7. Haal de hartige courgette feta taart uit de oven en laat hem 5 minuten afkoelen. Strooi de overgebleven feta en munt erover heen en snijd in stukken.

Eet smakelijk!

Mocht je vragen hebben, stel ze dan gerust 🙂

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Waar heb je de citroen voor nodig?…. Ik ben aan het einde van het recept maar de citroen ligt onaangetast op het aanrecht 🙂

    1. Zie inderdaad dat dit er niet bij staat! Weet niet of het nog op tijd is, maar de citroenrasp roer ik door de eieren.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close