Flammkuchen met Gerookte Zalm

Deel met vrienden en familie

Flammkuchen met gerookte zalm is binnen 30 minuten klaar en altijd een succes. De knapperige, goudbruine bodem in combinatie met romige crème fraîche en zachte gerookte zalm is simpelweg onweerstaanbaar. Instant wintersportvakantie vibes gegarandeerd, maar ook ideaal als brunchgerecht of snelle, smaakvolle maaltijd!

Flammkuchen met Gerookte Zalm

Een Flammkuchen (ook wel Tarte Flambée genoemd) is een dunne, knapperige deegbodem die traditioneel wordt belegd met crème fraîche, spekjes en uien. Wij gaan deze keer voor een heerlijke variatie met gerookte zalm en rucola. Dille en kappertjes smaken hier ook heel erg goed bij, als je wilt variëren.

Flammkuche met zalm een heerlijk wintersport recept

Wintersport recepten

Flammkuchen is voor mij echt een wintersportgerecht. De dunne, knapperige bodem met romige crème fraîche en hartige toppings brengen heerlijke vakantieherinneringen naar boven. Andere wintersportrecepten zijn bijvoorbeeld Kaiserschmarrn, Apfelstrudel en natuurlijk Kaasfondue. Stuk voor stuk klassiekers die perfect passen bij de gezelligheid van koude winterdagen. Deze recepten doen het trouwens ook allemaal erg goed met Pasen! Of je nu net uit de sneeuw komt, of gewoon zin hebt in comfort food: deze gerechten zorgen altijd voor een knusse sfeer!

Flammkuchen met Gerookte Zalm

Flammkuchen met gerookte zalm is binnen 30 minuten klaar en altijd een succes. De knapperige, goudbruine bodem in combinatie met romige crème fraîche en zachte gerookte zalm is simpelweg onweerstaanbaar. Instant wintersportvakantie vibes gegarandeerd, maar ook ideaal als brunchgerecht of snelle, smaakvolle maaltijd!
Servings 4 lunch porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten

Kookgerei

Ingredients

  • 1 rol flammkuchendeeg
  • 1 rode ui
  • 125 gr crème fraîche
  • 1 handje gruyère geraspt
  • 1 snuf peper
  • 150 gr gerookte zalm
  • 2 handjes rucola

Instructions

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Spreid het flammkuchendeeg uit over je bakplaat. Smeer in met crème fraîche. Halveer je rode ui en snijd in halve ringen, sprenkel dit over de crème fraîche, samen met de gruyère.
    1 rol flammkuchendeeg, 1 rode ui, 125 gr crème fraîche, 1 handje gruyère
  • Bak 13-15 minuten in je oven. Haal de flammkuchen eruit en wacht heel even, voordat je de zalm erover verdeelt, samen met de rucola en een snuf peper!
    1 snuf peper, 150 gr gerookte zalm, 2 handjes rucola
Author: Mariska
Gang: brunch, Hoofdgerecht, lunch, Voorgerecht
Keuken: Duits, Frans, Oosterijks
Trefwoord: flammkuchen, wintersport, zalm

Pin dit recept voor Flammkuchen met Gerookte Zalm!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Flammkuche met gerookte zalm

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close