Flammkuchen met witte asperges en zalm

Deel met vrienden en familie

Flammkuchen met witte asperges en zalm op een heerlijke, ziltige feta-dille spread. Klinkt aanlokkelijk toch? Simpel te maken en perfect bij de Paasbrunch of als lente-maaltijd. Tijd om snel het witte goud in huis te halen!

Flammkuchen met witte asperges en zalm

Het witte goud

Het Nederlandse witte aspergeseizoen is weer begonnen. Dit zou feestelijk geopend worden, maar dat kon helaas niet doorgaan vanwege de huidige pandemie. Het Nederlands Asperge Centrum was zo lief om ons een doos met het witte goud op te sturen, samen met een flesje witte wijn. Kunnen we er thuis toch nog een asperge-feestje van maken!

Het seizoen loopt nog tot 24 juni. Daarna stoppen de telers met oogsten, zodat de planten genoeg tijd hebben om energie op te bouwen voor het nieuwe seizoen.

Asperges en zalm

Asperges en zalm zijn een perfecte en klassieke combinatie. Met een flammkuchen en een feta-dille spread geef je er een moderne twist aan. Asperges kunnen goed sterke smaken hebben. Mocht je feta niet lekker vinden, dan kun je ook voor zachte geitenkaas gaan, of zelfs crème fraîche.

Flammkuchen met witte asperges

Ingrediënten Flammkuchen met witte asperges en zalm

Flammkuchen deeg
8-10 witte asperges

1 bosje dille
150 gr feta
0.5 citroen

100 gr zalm (zelf kies ik voor wilde zalm)

peper & zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Was en schil de asperges en snijd het verhoute uiteinde eraf. Breng een pan met water en een snufje zout aan de kook en blancheer hier de asperges 6 tot 7 minuten in. Spreid ze uit over een droge en schone theedoek, zodat ze goed kunnen uitstomen.
  3. In een mixer (ik gebruik met veel plezier een Nutribullet) mix je de feta, dille en wat citroenschil (alleen het geel van ongeveer een halve citroen) tot een mooie, groene spread. Voeg wat water (of aspergekookvocht!) toe om het los te krijgen. Breng op smaak met wat vers gemalen peper.
  4. Spreid het flammkuchen deeg over je bakplaat. Smeer in met je dille feta spread. Halveer je asperges over de lengte en leg ze netjes op de spread.
  5. Bak 13-15 minuten in je oven. Haal de flammkuchen eruit en wacht heel even, voordat je de zalm erop doet. Serveer met wat partjes citroen.

Tip: Bewaar de asperge schillen voor je aspergesoep!

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Net klaar gemaakt. Het was heerlijk ! Ga ik snel weer klaar maken.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close