Focaccia van pizzadeeg (super simpel!)

Deel met vrienden en familie

Focaccia van pizzadeeg is een makkelijke manier om je overgebleven pizzadeeg om te toveren in een heerlijk Italiaans broodje. Oké, het hoeft natuurlijk niet perse overgebleven deeg te zijn, je mag het ook kopen of speciaal maken voor dit gerecht. Lekker als voorgerecht, onderdeel van een antipasti plank of gewoon zo als broodje.

structuur van Focaccia van pizzadeeg

Focaccia van pizzadeeg

Je kunt deze focaccia aankleden zoals je zelf lekker vindt. Ik ga zelf meestal voor olijven, maar rozemarijn en (gedroogde) tomaatjes zijn ook erg lekker. Mijn pizzadeeg werd dik genoeg om het doormidden te kunnen snijden en te bekleden met kipsalade, zoals ik die ken van La Place.

Eerlijk is eerlijk, een focaccia van pizzadeeg  is geen ‘echte’ focaccia; de originele bereiding daarvan is net anders. Een focaccia bevat over het algemeen meer gist en heeft een natter deeg.

Focaccia van pizzadeeg

Bakken met overgebleven pizzadeeg

Heb je geen overgebleven of extra pizzadeeg, dan kun je ook kant-en-klaar deeg uit de supermarkt gebruiken, of ga voor dit snelle pizza deeg met:

  • 7 gr gist (gedroogd / instant)
  • 250 – 300 ml handwarm water
  • 500 gr bloem type ’00’
  • 10 gr zout
  • 2 eetlepels olijfolie

Het hele recept voor dit deeg vind je hier: zelf pizzadeeg maken

Focaccia van pizzadeeg

Focaccia van pizzadeeg is een makkelijke manier om je overgebleven pizzadeeg om te toveren in een heerlijk Italiaans broodje. Oké, het hoeft natuurlijk niet perse overgebleven deeg te zijn, je mag het ook kopen of gewoon speciaal maken voor dit gerecht. Lekker als voorgerecht, onderdeel van een antipasti plank of gewoon zo als broodje.
Porties 4 personen *
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 20 min

Equipment

  • Oven
  • Bakplaat voorkeur met opstaande rand

Ingrediënten

  • pizzadeeg
  • olijfolie extra vierge
  • grof zout
  • olijven optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  • Schenk een dunne laag olie over de bodem van je bakplaat, zodat deze helemaal wordt bedekt.
    olijfolie
  • Neem je deeg een spreid het uit over je plaat, gewoon met je vingers. Maak overal kuiltjes met je vingers en besprenkel met een beetje olijfolie en grof zeezout.
    pizzadeeg, grof zout
  • Verdeel de olijven of andere toppings over je deeg. Is je deeg erg koud omdat het uit de koelkast komt? Dan kun je het nog even een beetje laten rijzen. Druk daarna eventueel weer met je vingers kuiltjes in het deeg.
    olijven
  • Bak de focaccia in 18-22 minuten goudbruin in het midden van de oven.

Notities

* afhankelijk van hoeveel deeg je gebruikt. Met de hoeveelheid deeg uit het gelinkte pizzadeeg recept kon ik 2 focaccia's maken van ongeveer 35x20 cm.
Auteur: Mariska
Gang: amuse, Appetizer, borrel, broodje
Keuken: Italiaans, Italian
Trefwoord: bijgerecht, brood, focaccia

Pin deze Focaccia van pizzadeeg!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.    Focaccia met olijven

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close