Focaccia van pizzadeeg is een makkelijke manier om je overgebleven pizzadeeg om te toveren in een heerlijk Italiaans broodje. Oké, het hoeft natuurlijk niet perse overgebleven deeg te zijn, je mag het ook kopen of speciaal maken voor dit gerecht. Lekker als voorgerecht, onderdeel van een antipasti plank of gewoon zo als broodje.
Focaccia van pizzadeeg
Je kunt deze focaccia aankleden zoals je zelf lekker vindt. Ik ga zelf meestal voor olijven, maar rozemarijn en (gedroogde) tomaatjes zijn ook erg lekker. Mijn pizzadeeg werd dik genoeg om het doormidden te kunnen snijden en te bekleden met kipsalade, zoals ik die ken van La Place.
Eerlijk is eerlijk, een focaccia van pizzadeeg is geen ‘echte’ focaccia; de originele bereiding daarvan is net anders. Een focaccia bevat over het algemeen meer gist en heeft een natter deeg.
Bakken met overgebleven pizzadeeg
Heb je geen overgebleven of extra pizzadeeg, dan kun je ook kant-en-klaar deeg uit de supermarkt gebruiken, of ga voor dit snelle pizza deeg met:
- 7 gr gist (gedroogd / instant)
- 250 – 300 ml handwarm water
- 500 gr bloem type ’00’
- 10 gr zout
- 2 eetlepels olijfolie
Het hele recept voor dit deeg vind je hier: zelf pizzadeeg maken
Pin deze Focaccia van pizzadeeg!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.