Framboos cheesecake ijsjes met witte chocolade

Deel met vrienden en familie

Heerlijke, romige framboos cheesecake ijsjes met een buitenkant van witte chocolade. Smaakt niet alleen heerlijk, maar ziet er ook nog eens spectaculair uit. En helemaal zelf gemaakt, hoe leuk is dat!?

Framboos cheesecake ijsjes met witte chocolade

Het spectaculaire eindresultaat is voornamelijk te danken aan het gebruik van de juiste vorm. Ik kocht deze bij Amazon en ze waren binnen twee dagen in huis, inclusief de stokjes. Doordat de vorm van silicone is gemaakt, pop je de ijsjes er zo uit en zijn ze prachtig glad. De ijsjes worden wel echt klein, beetje het formaat Magnum mini. Door de cheescake vulling en het laagje chocolade is dit niet erg. Je kunt er altijd twee eten natuurlijk 😉

Op AliExpress zijn soortgelijke vormpjes te vinden voor veel minder. Het zal dan wel iets langer duren voordat je het binnen hebt. Daarnaast gelden in China andere regels, bijvoorbeeld rond voedselveiligheid. Zelf voel ik mij er niet prettig bij dat soort producten uit China in mijn keuken te gebruiken.

Framboos cheesecake ijsjes

Ingrediënten Framboos cheesecake ijsjes

50 gr frambozen (diepvries is prima)
200 gr cream cheese / roomkaas
40 gr poedersuiker
kneepje citroensap

150 gr witte chocolade
1 à 2 theelepels neutrale olie (ik ga voor kokosolie)

optionele extra’s:
roze candymelts, versiersels

Deze ijsjes niet helemaal je ding? We hebben nog veel meer ijs-recepten.

Bereiding

  1. Klop de cream cheese samen met de poedersuiker en een kneepje citroensap los. Mag met een elektrische mixer, maar kan ook gewoon met de hand, het is zo gedaan.
  2. Maal de frambozen fijn en schep deze door de cream cheese heen. Je hoeft de bevroren frambozen niet te laten ontdooien, ze gaan toch weer de vriezer in. Laat dit minimaal een uur in de vriezer koud worden. Langer als je verse frambozen hebt gebruikt.
  3. Giet je framboos cheesecake mengsel in je vorm. Als je net zoals ik onhandig bent, schep het dan eerst in een zakje en spuit dit zo in je vorm. Tik met de vorm tegen het aanrechtblad om eventuele luchtbellen te verwijderen.
  4. Smelt de chocolade au bain-marie samen met een theelepel olie. Als je chocolade nog erg dik is, kan er nog wat extra olie bij. Giet dit in een smal glas waar je ijsje nog wel in past.
  5. Bedek een klein dienblad of een plat bord met een stukje bakpapier.
  6. Dip de ijsjes een voor een in de chocolade, laat even uitdruipen en leg op het bakpapier.
  7. Versier eventueel met gesmolten candymelts en versieringen. Let op, snel werken want door de kou van de ijsjes hardt de chocolade snel uit.
  8. Eet direct op, of plaats terug in de vriezer voor later.

Net als bij Magnums zijn ze het lekkerst als je ze een tikje laat ontdooien.

 ijsje Cheesecake vulling

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close