Frambozen Curd

Deel met vrienden en familie

Deze zelfgemaakte frambozen curd is lekker bij scones, op een witte boterham, door de yoghurt, bij wat ijs, op een koekje of een pannenkoek of lik het gewoon zo van je vingers. Wees creatief!

Frambozen Curd

Curd of fruitcurd is een Engelse topping of spread, meestal gemaakt van citrusvruchten, die veel geserveerd wordt op brood en scones tijdens de ‘afternoon tea’, als alternatief voor jam en als topping op pannenkoeken. De meest bekende versie is lemon curd, maar je kunt het eigenlijk met heel veel soorten fruit maken; waaronder dus ook frambozen. Er komt wel een klein kneepje citroensap bij kijken om het lekker fris te houden.

Op zoek naar nog meer lekkere Paasrecepten of andere lekkere zoetigheden? In onze recepten index kom je genoeg lekkers tegen!

Frambozen curd
frambozen curd

Verse of diepvries frambozen?

Wanneer je werkt met kostbaar zacht fruit, zoals frambozen, is het altijd een goed idee om na te denken of je verse vruchten of diepvries wilt gebruiken. Meestal is het verse product een stuk lekkerder en in het geval van frambozen ook mooier. In het geval van frambozen curd verwarmen én pureren we het fruit, en dan maakt het niet uit wanneer je de diepvriesvariant kiest. Ik gebruik voor dit recept dus altijd diepvriesframbozen. Scheelt een hoop geld en de verse frambozen eet ik liever zo op.

Frambozen Curd

Deze zelfgemaakte frambozen curd is lekker bij scones, op een witte boterham, door de yoghurt, bij wat ijs, op een koekje of een pannenkoek of lik het gewoon zo van je vingers. Wees creatief!
Porties 1 pot
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 1 doos diepvries frambozen 250 gram
  • 1 kneep citroensap
  • 125 gr suiker
  • 100 gr roomboter
  • 4 eieren
  • 1 eidooier

Instructies

  • Verwarm de frambozen in een pannetje met een kneepje citroensap en een schepje van je suiker. Pureer met een NutriBullet of staafmixer en haal door een zeef. Je wilt geen zaadjes in je curd! Zet apart.
    1 doos diepvries frambozen, 1 kneep citroensap
  • Verwarm op laag vuur in een steelpan je boter samen met de overige suiker en de frambozenpuree.
    125 gr suiker, 100 gr roomboter
  • Klop in een kom 4 eieren los en giet hier beetje bij beetje de warme saus door heen, terwijl je goed roert.
    4 eieren, 1 eidooier
  • Giet dit allemaal terug in je steelpan en plaats terug op de warmtebron. Verwarm heel zachtjes, tot je curd mooi dik begint te worden.
    Belangrijk! Laat het mengsel niet koken, dan krijg je stukjes gestold ei en dat wil je niet!
  •  Giet de curd in een gesteriliseerde pot en bewaar hem in de koelkast.
Auteur: Mariska
Gang: Zoetigheid
Keuken: Engels, Westers
Trefwoord: frambozen, zoet

Pin dit recept voor Frambozen Curd!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Frambozen curd met frambozen voor op scones en als vulling taarten

 

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close