Deze zelfgemaakte frambozen curd is lekker bij scones, op een witte boterham, door de yoghurt, bij wat ijs, op een koekje of een pannenkoek of lik het gewoon zo van je vingers. Wees creatief!
Frambozen Curd
Curd of fruitcurd is een Engelse topping of spread, meestal gemaakt van citrusvruchten, die veel geserveerd wordt op brood en scones tijdens de ‘afternoon tea’, als alternatief voor jam en als topping op pannenkoeken. De meest bekende versie is lemon curd, maar je kunt het eigenlijk met heel veel soorten fruit maken; waaronder dus ook frambozen. Er komt wel een klein kneepje citroensap bij kijken om het lekker fris te houden.
Op zoek naar nog meer lekkere Paasrecepten of andere lekkere zoetigheden? In onze recepten index kom je genoeg lekkers tegen!
Verse of diepvries frambozen?
Wanneer je werkt met kostbaar zacht fruit, zoals frambozen, is het altijd een goed idee om na te denken of je verse vruchten of diepvries wilt gebruiken. Meestal is het verse product een stuk lekkerder en in het geval van frambozen ook mooier. In het geval van frambozen curd verwarmen én pureren we het fruit, en dan maakt het niet uit wanneer je de diepvriesvariant kiest. Ik gebruik voor dit recept dus altijd diepvriesframbozen. Scheelt een hoop geld en de verse frambozen eet ik liever zo op.
Pin dit recept voor Frambozen Curd!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.