Franse mosterd kip in romige saus

Franse mosterd kip in romige saus. Niet scherp, maar heerlijk romig.

Franse mosterd kip in romige saus

Dit recept is echt op en top Frans, met boter, room en witte wijn. Als je het blind zou proeven, zou je geen twijfel hebben over uit welke keuken  het gerecht komt: het is zo overduidelijk Frans. Met de kruiden in dit recept kun je variëren. Voeg bijvoorbeeld eens wat peterselie toe en laat de basilicum weg. Of ga voor verse tijm. Wat voor mij wel echt een must is, is dragon. Dit geeft in combinatie met de mosterd en de wijn dit recept de karakteristieke smaak.

Inspiratie uit Frankrijk

Toen mijn kleine man net 7 maanden was, trokken we met het gezin en de oma’s en opa naar het zuiden van Frankrijk voor een vakantie vol mooie herinneringen. Op zoek naar zon, lekker eten, Franse wijn, rust en ruimte kozen we voor het idyllische Domaine Malpas. Boor host daar in het hoogseizoen twee keer per week een table d’hôtes voor haar gasten, maar aangezien we in het laagseizoen op bezoek waren en ik Boor al lange tijd online ken, voelde het meer alsof we met het hele gezin bij haar op visite waren. Het hoofdgerecht was, je raadt het vast al, Franse mosterd kip in romige saus.Vandaag deel ik jullie mijn eigen versie!

Franse mosterd kip in romige saus

Franse mosterd kip in romige saus. Niet scherp, maar heerlijk vol en romig van smaak.
Porties 4 grote porties
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 700 gr kippendijen zonder bot of vel
  • 300 ml droge witte wijn
  • 3-4 eetlepels dragon vers, gesnipperd
  • 1 eetlepel basilicum vers, gesnipperd
  • 0.5 theelepel tijm gedroogd
  • 3 eetlepels grove mosterd uiteraard Franse mosterd 😉
  • 3 theelepels mosterd Dijon
  • 200-250 ml room
  • zout en peper
  • 1 flinke klont roomboter

Instructies

  • Snipper je ui en teentjes knoflook fijn. Rits de blaadjes van je kruiden en hak ook deze fijn. Snijd je kippendijen doormidden en vervolgens in reepjes.
  • Verwarm de boter in je braadpan en fruit je ui en knoflook met een goede snuf zout, tot ze zacht worden. Ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de reepjes kippendij toe en bak deze rondom. Ze hoeven niet bruin te worden, maar wel zo dat je geen rauwe kip meer ziet aan de buitenkant.
  • Voeg de wijn en kruiden toe en kook op hoog vuur in, tot je nog ongeveer 1/3 van de wijn over hebt. Dit kan even duren.
  • Als dit geregeld is, voegen we de mosterd toe. Roer goed door en laat 2 minuutjes pruttelen.
  • Daarna mag de room erbij. Laat dit lekker zacht pruttelen, tot de kip zacht is en de saus de voor jou gewenste dikte heeft.
  • Proef en breng op smaak met zout, peper en eventueel extra mosterd.

Notities

Serveertip: lekker met rijst en haricot verts!
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans, French
Trefwoord: kip, kippendijen, koolhydraatarm, mosterd, room

Pin deze Franse mosterd kip in romige saus!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Franse Mosterd Kip met room

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close