Franse mosterd kip in romige saus. Niet scherp, maar heerlijk romig.
Franse mosterd kip in romige saus
Dit recept is echt op en top Frans, met boter, room en witte wijn. Als je het blind zou proeven, zou je geen twijfel hebben over uit welke keuken het gerecht komt: het is zo overduidelijk Frans. Met de kruiden in dit recept kun je variëren. Voeg bijvoorbeeld eens wat peterselie toe en laat de basilicum weg. Of ga voor verse tijm. Wat voor mij wel echt een must is, is dragon. Dit geeft in combinatie met de mosterd en de wijn dit recept de karakteristieke smaak.
Inspiratie uit Frankrijk
Toen mijn kleine man net 7 maanden was, trokken we met het gezin en de oma’s en opa naar het zuiden van Frankrijk voor een vakantie vol mooie herinneringen. Op zoek naar zon, lekker eten, Franse wijn, rust en ruimte kozen we voor het idyllische Domaine Malpas. Boor host daar in het hoogseizoen twee keer per week een table d’hôtes voor haar gasten, maar aangezien we in het laagseizoen op bezoek waren en ik Boor al lange tijd online ken, voelde het meer alsof we met het hele gezin bij haar op visite waren. Het hoofdgerecht was, je raadt het vast al, Franse mosterd kip in romige saus.Vandaag deel ik jullie mijn eigen versie!
Pin deze Franse mosterd kip in romige saus!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.