French Toast Muffins zijn een speelse variatie op het super oude recept van wentelteefjes. Doordat je deze versie in de oven maakt, maak je in één keer voor iedereen een ontbijtje, terwijl de oven het meeste werk voor je doet en jij je handen vrij hebt. Ze zien er niet alleen feestelijk uit, ze zijn ook nog eens super makkelijk te maken.
French Toast Muffins
Wentelteefjes, verloren brood of French Toast is al honderden jaren een populair ontbijt. Het is goedkoop, makkelijk te maken en je kan het ook nog eens maken van alle soorten oud brood (vandaar ook de naam ‘verloren brood’). Ik heb het zelfs wel eens van stokbrood gemaakt; ook erg lekker. In plaats van een koekenpan, gebruiken we voor de muffinversie een muffinbakvorm en een oven.
Briochebrood
Wentelteefjes maak je meestal van oud brood, hoewel, bij Flying Foodie maken we ze ook met oliebollen (recept met oude oliebollen: wentelbolletjes) en Kerstbrood (Kerstbrood wentelteefjes van oud Kerstbrood!). Deze keer gebruiken we in plaats van oud witbrood, briochebrood. Dat is lekker zacht, luchtig en een tikje toet. En dat past natuurlijk helemaal bij de sfeer van een French Toast Muffin.
Pin deze French Toast Muffins
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
