French Toast Muffins

Deel met vrienden en familie

French Toast Muffins zijn een speelse variatie op het super oude recept van wentelteefjes. Doordat je deze versie in de oven maakt, maak je in één keer voor iedereen een ontbijtje, terwijl de oven het meeste werk voor je doet en jij je handen vrij hebt. Ze zien er niet alleen feestelijk uit, ze zijn ook nog eens super makkelijk te maken.

French Toast Muffins

Wentelteefjes, verloren brood of French Toast is al honderden jaren een populair ontbijt. Het is goedkoop, makkelijk te maken en je kan het ook nog eens maken van alle soorten oud brood (vandaar ook de naam ‘verloren brood’). Ik heb het zelfs wel eens van stokbrood gemaakt; ook erg lekker. In plaats van een koekenpan, gebruiken we voor de muffinversie een muffinbakvorm en een oven.

Wentelteefje muffinvan oud brood
Stapel met french toast muffins met melk op de achtergrond

Briochebrood

Wentelteefjes maak je meestal van oud brood, hoewel, bij Flying Foodie maken we ze ook met oliebollen (recept met oude oliebollen: wentelbolletjes) en Kerstbrood (Kerstbrood wentelteefjes van oud Kerstbrood!). Deze keer gebruiken we in plaats van oud witbrood, briochebrood. Dat is lekker zacht, luchtig en een tikje toet. En dat past natuurlijk helemaal bij de sfeer van een French Toast Muffin. 

French Toast Muffins

French Toast Muffins zijn een speelse variatie op het super oude recept van wentelteefjes. Doordat je deze versie in de oven maakt, maak je in één keer voor iedereen een ontbijtje, terwijl de oven het meeste werk voor je doet en jij je handen vrij hebt. Ze zien er niet alleen feestelijk uit, ze zijn ook nog eens super makkelijk te maken.
Porties 6 muffins
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten

Kookgerei

  • Oven
  • muffinbakblik

Ingrediënten

  • 0.5 briochebrood ongeveer 200 gram
  • 2 eieren
  • 100 ml melk
  • 2 eetlepels lichtbruine suiker
  • 0.5 theelepel kaneel
  • 1 snuf zout
  • bakspray

Topping

  • 1 eetlepel lichtbruine suiker
  • 0.5 theelepel kaneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C
  • Meng eieren, melk, lichtbruine suiker en zout door elkaar.
    0.5 briochebrood, 2 eieren, 100 ml melk, 2 eetlepels lichtbruine suiker, 0.5 theelepel kaneel, 1 snuf zout
  • Snijd je briochebrood in blokjes en schep deze rustig door je natte mengsel heen. Laat dit even intrekken.
    bakspray
  • Spray 6 gaatjes van je muffinbakblik in en schep hier je stukjes briochebrood in. Mag best hoog opgestapeld worden, want het wordt niet groter in de oven.
  • Meng suiker en kaneel voor de topping door elkaar heen en strooi over elke muffin een dun laagje.
    1 eetlepel lichtbruine suiker, 0.5 theelepel kaneel
  • Bak in het midden van de oven, ongeveer 20 minuten. Even laten afkoelen en eet smakelijk!
Auteur: Mariska
Gang: brunch, Dessert, ontbijt
Keuken: Europees, Frans
Trefwoord: muffin, pasen

Pin deze French Toast Muffins

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

French toast muffins op elkaar gestapeld met melk op de achtergrond

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close