Een heerlijk frietje stoofvlees uit de Instant Pot. Klaar in een handomdraai en je hebt er bijna geen omkijken naar. Deze versie maken we lekker op de Belgische manier met bier.
Friet of patat stoofvlees?
Altijd een discussie, is het nou friet of patat? Hoe noordelijker, hoe vaker men patat zegt, ga je naar het zuiden, is het juist weer vaker friet. Het Flying Foodie team bestaat uit allemaal geboren en getogen Amsterdammers en wij zeggen dan ook eigenlijk altijd patat! Omdat we deze keer onze gefrituurde aardappelstokjes serveren met stoofvlees met Belgisch bier, gaan we voor deze keer voor friet stoofvlees. Friet of patat stoofvlees, het is allebei super lekker!
Friet stoofvlees uit de Instant Pot
Wij zijn gek op de Instant Pot, je maakt super snel het lekkerste stoofvlees, dat ook nog eens boterzacht is. Hele avond en nacht opstaan? Dat is nu niet meer nodig! Mocht je nog niet helemaal bekend zijn met deze multicooker, kijk dan ook eens op onze pagina met Nederlandse Instant Pot recepten.
Wel zin in friet stoofvlees, maar geen zin in bier in je stoofvlees? Geen probleem, je kunt ook dit recept, of deze Italiaanse versie maken. Verlaag bij beiden dan wel het vocht naar 250 ml. Normaal gesproken houden wij wel van veel jus bij ons stoofvlees, dat smaakt zo lekker bij aardappelpuree of een stamppot, maar bij friet moet het juist niet te nat worden.
Andere multicooker?
Heb jij geen Instant Pot, maar wel een andere multicooker, zoals bijvoorbeeld de Crockpot Express of de Ninja Foodi? Het recept werkt hiervoor ook prima, zolang je multicooker maar een hoge druk functie heeft!
Pin deze Friet stoofvlees uit de Instant Pot!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Klopt het dat je het vlees in stukken had moeten snijden? Ik heb het gemaakt zoals de beschrijving maar het is best taai
Nee dat moet niet, mag wel. Als je vlees nog taai is bij 30 minuten HP, is er denk ik wat anders aan de hand. Heb je mager vlees gebruikt? Of een ingrediënt weggelaten?
Ik heb geen idee, het waren riblappen en heb bier gebruikt van Hertog Jan met 10% alcohol. Uiteindelijk nog gesneden en 2 uur op slowcook high gezet en dat maakte het wel mals gelukkig. Het was wel lekker!
Heerlijk! Net stoofvlees uit de friettent 😁 ik heb rundstoofvlees gebruikt en mirin. Aanrader
Ik wil 2 kilo vlees gebruiken in dit recept en dan zal ik alle hoeveelheden van de ingrediënten aanpassen. Maar moet ik dan ook de hoeveelheid bier vermeerderen naar ongeveer 750 ml? Ik heb ooit iets gelezen over dat vocht in een Instant Pot niet altijd in dezelfde hoeveelheden verhoogd moeten worden.
Ik zou op het vlees na alle ingrediënten verdubbelen.
Hi Mariska, die snap ik even niet. Bedoel je op het bier na? Anders wordt het wel heel interessant haha. Hoor het graag 🙂
Net de Instant Pot ontvangen en voor het eerst de stoofvlees gemaakt, omdat wij van een beetje smeuïge stoofvlees houden doen we op 900gr stoofvlees 200ml bier, 2 eetlepels water en 2 eetlepels maizena, 1 eetlepel bruine bastardsuiker en 1 eetlepel ketjap manis voor kleur en wat zoetere smaak.
Wat zijn de verhoudingen als je een kilo stoofvlees gaat gebruiken?
Ik zou in dat geval alles het zelfde houden alleen een snufje zout extra voor het extra vlees