Deze prachtig groene doperwtensalade is heerlijk fris en knapperig. De kleur spat zowat je keuken uit. Door de groente slechts kort te blancheren blijven ze prachtig groen en lekker knapperig. Binnen 15 minuten staat deze salade op tafel
Op de foto zie je ook een beetje geitenkaas zitten, dit had ik toevallig nog in de koelkast liggen. Hoewel het er echt goed bij past, heeft de salade het niet nodig. Het smaakt ook prima zonder en is daarmee ook heel goed vegan te maken.
Ingrediënten Doperwtensalade
200 gr sugar snaps
150 – 200 doperwten
1 eetlepel goede olijfolie
1 eetlepel citroensap
theelepel honing/agavesiroop
zout & peper
Half pakje van elk:
dragon
munt
peterselie
Optioneel: geitenkaas of feta
Bereiding
- Zet een pan met ruim water en een flinke stuf zout op. Breng dit aan de kook. Kook hierin kort de sugar snap (4-5 minuten), en de doperwten (2-3 minuten, indien diepvries). Giet af en spoel de groenten af met ijskoud water. Laat goed uitlekken.
- Pluk alle blaadjes van de kruiden en snijd deze fijn.
- Meng olie, citroensap, honing (of agave) met een snuf zout en peper goed door elkaar.
- Meng alles goed door elkaar in een grote kom en geniet van je heerlijke frisse salade.
- Mocht je het lekker vinden, kruimel dan wat geitenkaas of feta over de salade heen!
Extra tip: Eet je de doperwtensalade niet direct, hou dan de dressing apart. Het zuur in de dressing kan er voor zorgen dat de doperwten een beetje verkleuren!