Deze rode koolsalade is heerlijk fris, knapperig en ook nog eens goedkoop te maken! Lekker als ster van de maaltijd, maar doet het ook goed in een mooie bijrol.
Rode kool is een heerlijk low-budget ingrediënt. Je hebt namelijk al een hele kool voor minder dan een euro en deze enorme schaal met rode koolsalade heb ik gemaakt met slechts een halve! En dan durven ze nog te beweren dat gezond eten duur is.
Deze salade is geschikt voor mensen die paleo en/of koolhydraatarm eten.
Ingrediënten Frisse rode koolsalade met appel en munt
voor een flinke schaal vol
1 halve rode kool
2 granny smith appels
bos verse munt
citroen
olijfolie (of avocado-olie, walnootolie)
honing (of agavesiroop als je de rode koolsalade vegan wilt houden)
snufje zout
Bereiding
- Haal de buitenste bladeren van de rode kool. Verwijder het harde kontje en eventueel de harde, witte kern uit de rode kool. Snijd de rode kool in fijne repen. Dit gaat het makkelijkste (en het dunst!) met een mandoline.
- Pluk de blaadjes van de takjes munt af en snijd deze fijn.
- Was de appels goed, snijd in plakken en vervolgens in repen. Doe ze in de schaal samen met rode kool en munt en besprenkel direct met citroensap, begin met een halve citroen. Het citroensap voorkomt verkleuring van de appel.
- Voeg een flinke scheut olie, een lepel honing en een snuf zout toe en schep goed door. Proef en voeg eventueel meer citroensap en/of honing toe.
De rode koolsalade wordt nog lekkerder als hij even staat om in te trekken.
Pin deze Rode koolsalade!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Heerlijke salade. Ook lekker met wat bieslook erbij en of peterselie.