Vistaco’s met Sriracha mayo (lekker fris!)

Vistaco’s met Sriracha mayo en een heerlijke frisse salade met mais en radijsjes zijn een hit bij ons thuis. Fris en licht, maar toch ook een beetje comfort food. Deze gezonde maaltijd staat makkelijk binnen 30 minuten op tafel.

Natuurlijk maak ik deze vistaco’s met mijn eigen homemade tacokruiden, maar je kunt natuurlijk ook gaan voor je eigen tacokruiden of kiezen voor kruiden uit de winkel. Hoewel, als ik heel eerlijk ben zou ik toch voor mijn kruidenmix kiezen, zoveel lekkerder! Let wel op dat in de kruidenmixen uit de winkel vaak veel zout zit. Proef dus even voordat je aan de slag gaat. Dit heeft mij ooit eens veel te zoute cajun kip opgeleverd.

vistaco's

Benodigdheden Frisse Vistaco’s met Sriracha mayo

voor twee personen
250 gr stevige witvis (ik vind roodbaars erg lekker!)
1 eetlepel tacokruiden
2 eetlepels olie
sap van een kwart limoen

150 gr mais
8-10 radijsjes
2-3 tomaten (bv Tasty Tom)
1 bosje koriander
4 maistaco’s / tortilla’s

2 eetlepels mayonaise
1 eetlepel Sriracha hot sauce

Bereiding

  1. Meng de tacokruiden, olie en limoensap door elkaar en smeer de vis hier goed mee in. Laat dit marineren, terwijl je de salade klaar maakt.
  2. Snijd de radijsjes in dunne plakjes, de tomaten in partjes en de koriander fijn. Meng het voorzichtig door elkaar heen.
  3. Meng de mayo en de Sriracha, proef en maak eventueel pittiger door meer Sriracha toe te voegen.
  4. Bak je vis op middelhoog vuur, in flink wat olie, een paar minuten aan elke kant.
  5. Schep de salade op de taco’s / tortilla’s, verdeel de vis er over en top het af met je pittige siracha mayo.

Hmmmm!

Pin deze Vistaco’s!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Frisse vistaco's met pittige saus

Join the Conversation

  1. Dagmar says:

    Sriracha mayo; dat is echt een match made in heaven!

    1. Mariska Author says:

      Heerlijk romig en pittig tegelijk !

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close