Frittata met geitenkaas-bacon pakketjes

Deel met vrienden en familie

Deze frittata met geitenkaas-bacon pakketjes en rode ui is heel simpel, maar erg verrassend. Binnen 30 minuten op tafel en koolhydraatarm.

Zelf serveer ik deze frittata met een simpele doperwtensalde. Dit past goed bij elkaar, want geitenkaas combineert ook heel erg goed bij het licht zoete van doperwten. Eet je de frittata als lunch, dan heb je waarschijnlijk aan de frittata alleen genoeg.

De tijm in dit recept kun je ook vervangen door bijvoorbeeld verse peterselie, munt of dragon.

Frittata met geitenkaas bacon pakketjes

Frittata met geitenkaas-bacon pakketjes

Voor twee personen

5 plakken zachte geitenkaas (ongeveer 1 cm dik per plak)
5 plakjes dun gesneden spek
1 rode ui
4 middelgrote eieren
1 takje tijm
scheutje room, zout, peper
Olie om in te vetten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een vorm in met een beetje olie.
  2. Omwikkel elk plakje geitenkaas met spek en verdeel deze over de vorm.
  3. Snijd de rode ui in dunne plakken en verdeel ook deze over de vorm.
  4. Klop de eieren los met een klein scheutje room, de blaadjes van het takje tijm, zout en peper. Giet dit bij de geitenkaas bacon pakketjes en rode ui in de vorm.
  5. Bak de frittata in 15 tot 20 minuten gaar in de oven. Super simpel!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close