Heerlijk knapperige garnalenkroketjes, met een smaakvolle en romige vulling. Met extra veel Hollandse garnaaltjes, want daar draait het natuurlijk allemaal om.
Dit recept bevat lekker veel Hollandse garnaaltjes. Een goed gevulde kroket is voor mij namelijk echt een must. Niets zo teleurstellend dan een hap te nemen van een garnalenkroket en dan te moeten zoeken naar de garnaaltjes. Het is geen speurtocht!
Laat je niet afschrikken door de hoeveelheid stappen die dit recept bevat. Het zijn allemaal simpele stappen. Wel wil ik je adviseren om het recept eerst helemaal door te lezen, voor je aan de slag gaat. Anders dan de kaaskroketten bevatten deze garnalenkroketten gelatine en moeten ze een nacht in de koelkast afkoelen, voordat je ze kunt vormen en afbakken.
Dit garnalenkroketjes zijn losjes geïnspireerd op het recept van de kroketten koning van Amsterdam: Cees Holtkamp. Zijn kroketten zijn een stuk klassieker en bevatten onder andere peterselie. Lijkt jou dat ook erg lekker, dan zou ik de prei in dit recept weglaten en de fijngehakte peterselie tegelijk met de garnalen toe voegen.