Gebakken camembert uit de oven met 4 smaakcombinaties

camembert uit de oven
Gebakken camembert uit de oven, hoe lekker klinkt dat? Ik laat jullie vandaag zien hoe je dat zelf maakt en geef daarbij 4 verschillende smaakcombinaties die je kunt proberen. Simpel en snel, maar ontzettend feestelijk. Perfect voor de liefhebbers van kaas.

Gebakken camembert uit de oven

Lekker om in de camembert te dippen

  • Brood
  • (Italiaanse) soepstengels
  • Paprikareepjes
  • Worteltjes
  • Chips
  • Crackers
  • Gekookte aardappeltjes
  • Gehaktballetjes

Perfecte smaakcombinaties met gebakken camembert uit de oven

  • Knoflook, rozemarijn en honing
  • Cranberry & tijm
  • Appelcompote & rozijnen
  • Sinaasappelmarmelade & kruidnagels (stuk of 5)

Wanneer je voor de combinatie gaat met appelcompote, dan het liefst met zelfgemaakte compote, die niet te nat is. Je kunt ook alleen wat blokjes appel bakken met een klein beetje boter en een theelepel suiker, totdat de appeltjes lekker gekarameliseerd zijn.

Bereiding camembert uit de oven

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Haal de camembert uit zijn verpakking.
  2. Zoek een passend ovenschaaltje voor de camembert; passen gaat een stuk lastiger als je hem al gevuld hebt 😉
  3. Snijd de kaas horizontaal doormidden zodat je twee helften hebt die op elkaar passen. Duw de vulling in de onderste helft en plaats de bovenste er weer terug op.
  4. Als je gebruik maakt van rozemarijn zou ik twee takjes nemen en deze heel laten, want dan kun je ze er later makkelijk uit vissen en zit je niet steeds op takjes te kauwen.
  5. Plaats de camembert in je ovenschaaltje en bak 15 minuten in de oven. Het is handig om je bakje op een bakplaat te zetten in plaats van direct op het rooster. Dit is voor het geval je bakje overstroomt en zo hoef je geen verbrande kaas van de vloer van je oven te schrapen.

Nu is het tijd om lekker te gaan dippen! Eet smakelijk.

Gevulde camembert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *